Schade aan watervilla, woning of woonboot wordt vergoed

De ministerie van veiligheid en justitie maakte van de week bekend, dat gedupeerden van de overstroming van de Maas tussen zeven en twaalf januari 2011 in Limburg, de schade of een deel van de schade vergoed krijgen. Bedrijven en particulieren kunnen omtrent de schade een aanvraag indienen.

Eigenaren die door de overstroming schade hebben geleden aan hun woonschip, watervilla, woning, woonwagen en woonboot, kunnen 90% daarvan vergoed krijgen. Voor inboedelschade geldt er een schade vergoeding van maximaal dertig duizend euro. Voor deze bepaling komen niet alle schades in aanmerking.

Eigenaren van woonboten, vakantiewoning of woonschip te koop, die zelf de schade hadden kunnen verzekeren, zijn uitgesloten. De regeling geldt voor een bepaald schadegebied langs De Maas, dat in januari buiten de oevers trad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*