Werving en selectiebureaus rapporteren stijging in communicatie gerelateerde vacatures

Er is een stijging gerapporteerd in het aantal vacatures welke open staan binnen de marketing en communicatie sector. De afgelopen jaren waren het vrijwel magere jaren binnen deze sector, dit met name door de economische crisis. Het aantal beschikbare vacatures nam het afgelopen jaar echter met een vijfde toe volgens een deskundige organisatie. Een werving en selectie bureau spreekt zelfs van een toename van groter dan veertien procent in het laatste kwartaal van 2010. Deze toename staat ten opzichte van het kwartaal eerder. Binnen deze toename is de vraag naar managers, management kader en leidinggevend personeel het meest gestegen.

Wordt de stijging verder genuanceerd, dan blijkt dat er een verschuiving plaats vindt binnen het aanbod van vacatures. De vraag naar marketing en communicatie managers- en leidinggevend personeel steeg het meest, met meer dan honderd vijftig procent. Ook blijkt dat het aanbod van online gerelateerde vacatures is toegenomen in het vierde kwartaal van 2010, ten opzichte van het kwartaal van een jaar eerder.

De opleving van de vacatures betekent goed nieuws voor finance en control en het interimmanagement van werving en selectiebureaus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*