Wat te doen met oude sieraden?

Vrijwel iedereen heeft thuis wel oude sieraden liggen welke niet meer worden gedragen of wellicht kapot zijn. Vaak liggen deze sieraden ergens verstopt en wordt er nooit naar gekeken. Maar dat betekent niet dat de sieraden nergens meer voor kunnen dienen. De meeste mensen vergeten namelijk vaak dat deze sieraden nog van waarde kunnen zijn. Ze kunnen namelijk worden verkocht worden aan een inkoper van edelmetalen of oude sieraden en dus direct geld opleveren.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen vaak ongebruikte sieraden nog thuis hebben liggen.  Zo kan het zijn dat het bijvoorbeeld oude sieraden zijn waar men al jaren geen gebruik van maakt. Maar  het kan ook zo zijn dat de sieraden bijvoorbeeld antieke juwelen zijn uit een erfenis en misschien niet mooi worden gevonden. Wat de reden ook mag zijn, vaak wordt er vergeten iets te doen met deze sieraden totdat men er bij stilstaat dat die oude sieraden er nog steeds zijn.  Het is dan belangrijk om niet te vergeten dat oude sieraden dus vaak geld waard zijn. Of het geld wat men ervoor terug krijgt direct nodig is of niet, het is natuurlijk altijd fijn om er geld voor terug te krijgen als ze toch niet worden gebruikt. Immers zouden ze anders toch maar blijven liggen zonder dat er gebruikt van wordt gemaakt.

Zo kunt u voor gouden armbanden of kettingen bij een goud & zilver inkoper een aangenaam bedrag krijgen. Verder kunt u bij een dergelijke inkoper ook terecht voor het verkopen van bijvoorbeeld zilverwerk, diamanten, antieke sieraden en merkhorloges. Vaak kunt u bij zo’n inkoper zonder afspraak binnenlopen om uw oude sierraden te verkopen. In de winkel zal dan een expert een taxatierapport opstellen waarin de waarde van uw sierraden wordt vermeld. Afhankelijk van de inkoper kan zo’n taxatie kosteloos en vrijblijvend zijn. Wel moet u bij acceptatie van het bod vaak een legitimatiekaart tonen om eventueel direct geld te ontvangen voor uw oude sieraden.

Het taxatierapport is een beschrijving van de sierraden en hun verzekeringswaarde. Hierin staat meer over de sierraden zoals o.a. over de kleur, de vorm en het gewicht van het sierraad. De getaxeerde waarde is dus de waarde die een verzekeringsmaatschappij zou betalen bij eventueel verlies maar die u niet krijgt bij het verkopen van de sierraden. De werkelijke verkoopwaarde kan soms veel lager liggen. Maar het is belangrijk om in acht te nemen dat geldige taxatierapporten alleen worden gemaakt door  gecertificeerde of gediplomeerde taxateurs.

Kortom, indien u na alle informatie over zilver of goud verkopen meer wilt weten over de mogelijke waarde van uw oude sierraden kunt u wellicht het beste een gediplomeerde inkoper bezoeken. Deze kan u meer vertellen over de waarde van uw sierraden en de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u vaak behalve voor het verkopen van sierraden ook terecht voor bijvoorbeeld goud of zilver inkoop. Dus een dergelijk bezoek kan bij het bezitten van oude sierraden vaak de moeite waard zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*