Badset steeds duurzamer geproduceerd

,

Waar enkele jaren geleden de badset nog een ondergeschoven kindje was als het ging om duurzaamheid, is inmiddels een flinke inhaalslag gemaakt. Om steeds strengere controles voor te zijn, heeft de industrie ervoor gezorgd dat de badset bij de betere producten is gaan horen als het om duurzaamheid gaat. Door de populariteit van de badset is dit niet ten koste van de consument gegaan. Hoewel duurzaam produceren duurder is dan goedkope massaproductie, heeft de vergroting van de productie ervoor gezorgd dat de badset niet duurder is geworden ten opzichte van andere relatiegeschenken.

Natuurlijke grondstoffen voor badset

De groeiende vraag naar natuurlijker grondstoffen is ook voor de producenten van de badset reden geweest om meer naar dergelijke grondstoffen op zoek te gaan. Inmiddels is het aantal natuurlijke en plantaardige grondstoffen de afgelopen 5 jaar flink gestegen. Hoewel het product nog niet altijd helemaal groen is, wordt inmiddels ruimschoots aan de eisen voldaan. De productcategorie badset is inmiddels opgenomen in de lijst met milieuvriendelijke artikelen. Deze lijst is bedoeld om producenten van artikelen die zich niet per se als groen profileren toch te stimuleren groen te produceren. De branche is er trots op dat nu ook de badset in de lijst is opgenomen.

Waar enkele jaren geleden de badset nog een ondergeschoven kindje was als het ging om duurzaamheid, is inmiddels een flinke inhaalslag gemaakt. Om steeds strengere controles voor te zijn, heeft de industrie ervoor gezorgd dat de badset bij de betere producten is gaan horen als het om duurzaamheid gaat. Door de populariteit van de badset is dit niet ten koste van de consument gegaan. Hoewel duurzaam produceren duurder is dan goedkope massaproductie, heeft de vergroting van de productie ervoor gezorgd dat de badset niet duurder is geworden ten opzichte van andere relatiegeschenken.

Natuurlijke grondstoffen voor badset

De groeiende vraag naar natuurlijker grondstoffen is ook voor de producenten van de badset reden geweest om meer naar dergelijke grondstoffen op zoek te gaan. Inmiddels is het aantal natuurlijke en plantaardige grondstoffen de afgelopen 5 jaar flink gestegen. Hoewel het product nog niet altijd helemaal groen is, wordt inmiddels ruimschoots aan de eisen voldaan. De productcategorie badset is inmiddels opgenomen in de lijst met milieuvriendelijke artikelen. Deze lijst is bedoeld om producenten van artikelen die zich niet per se als groen profileren toch te stimuleren groen te produceren. De branche is er trots op dat nu ook de badset in de lijst is opgenomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*