EducationBay – dé online veilingsite voor opleidingen

EducationBay presenteert op 1 november 2011 de nieuwe online veilingsite voor opleidingen, en zorgt daarmee voor een doorbraak in de opleidingswereld. EducationBay is een uniek concept waarbij cursisten gratis kunnen bieden op veilingen van opleidingen, trainingen en cursussen. Iedere veiling start met een vastgesteld startbod en sluit na de vooraf vastgestelde sluitingstijd. De hoogste bieder neemt de opleiding voor het geboden bedrag af. De veilingen worden gepubliceerd op de veilingsite www.educationbay.nl.

Voordelen van EducationBay

EducationBay biedt voordelen voor cursisten én aanbieders van opleidingen: een overzichtelijke website waar niet verkochte opleidingsplaatsen in de etalage staan, die tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden. Voor alle partijen dus interessant. EducationBay is daarmee dé online veilingsite die, in opdracht van opleidingsinstituten, lege opleidingsplaatsen per opbod verkoopt. EducationBay treedt hierbij op als veilingmeester tussen het opleidingsinstituut en de bieder. Opleidingsinstituten garanderen dat de geveilde opleidingen door zullen gaan op de opgegeven datum en plaats.

De aanbieders bepalen het aanbod, en kunnen zoveel veilingen aanbieden als zij zelf willen. De bieders bepalen hoeveel zij bereid zijn te betalen voor een opleidingsplaats middels een bieding. Elke veiling heeft dus een winnaar, en met het veilen van lege opleidingsplaatsen zijn aanbieders verzekerd van een hogere bezettingsgraad en inkomsten.

Oprichter Marco Sleijpen vertelt enthousiast over EducationBay: “ Ik kwam erachter dat veel opleidingsinstituten een vergelijkbaar probleem hebben als bijvoorbeeld hotels en vliegtuigmaatschappijen: kosten die ze maken staan meestal vast, waardoor ze zoveel mogelijk plaatsen moeten verkopen om de vaste kosten af te dekken. Wie zijn plaatsen heeft verkocht en daarmee de kosten heeft gedekt leidt een zorgelozer bestaan. Maar niet iedereen verkoopt alle opleidingsplaatsen vooraf. Vandaar dat veel opleidingsinstituten in de aanloop van de opleidingsdatum met prijzen stunten. Daar ontstond het idee voor EducationBay.”

Het veilen van opleidingsplaatsen is een doorbraak in de branche. De prijsstelling is sinds jaar en dag hetzelfde, vroegboekkortingen worden enkele maanden van te voren aangeboden en vervolgens gaat de prijs omhoog. Indien er nog lege stoelen zijn worden deze alsnog voor een lagere prijs aangeboden. Een prijsmodel dat volgens EducationBay uit de tijd is.

EducationBay start op 1 november 2011 en de opleidingsbranche moet de website nog ontdekken. Maar er zijn steeds meer opleidingsinstituten die willen werken aan een beter model om hun lege stoelen te verkopen tegen de best mogelijke prijs. De verwachting is dat de opleidingsinstituten gebruik zullen maken van EducationBay als zij de voordelen helder voor ogen hebben. De website trekt immers ook altijd bezoekers uit minder verwachte doelgroepen aan.

Voor meer informatie over EducationBay bv kan contact worden opgenomen met:

EducationBay bv – Marco Sleijpen

Dorpsstraat 202C

2761AJ  Zevenhuizen

06-20602337

www.educationbay.nl

info@educationbay.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*