Elektrische Frisbee fiets uitkomst voor thuiszorg

Sinds kort rijdt Paulien van Straaten op een elektrische Frisbee fiets. De Frisbee fiets werd beschikbaar gesteld door Re-actief Zorghulpmiddelen uit Putten en leverancier. Het is onderdeel van een experiment om thuiszorgverleners te ontlasten. En dat blijkt met een elektrische fiets heel goed te kunnen.

Paulien werkt al enige jaren als verpleegkundige bij Thuiszorg van Oranje. Ze fietst iedere werkdag zo’n 25 kilometer, door weer en wind, naar haar cliënten in Harderwijk en Hierden.‘Werken in de thuiszorg is prachtig, maar het valt niet altijd mee’, vertelt Paulien. ‘Cliënten zijn blij dat ik langskom en ik neem graag letterlijk even de tijd voor ze. Met de elektrische fiets ben ik super snel van de ene cliënt bij de andere. Het scheelt echt veel en ik heb meer energie over als ik arriveer. Zeker bij tegenwind’ lacht Paulien. ‘Ik vind die elektrische fiets een uitkomst en het maakt fietsen leuk. Zelfs de cliënten vinden het geweldig.’

Elektrische fiets beschikbaar gesteld door Re-actief zorgmiddelen

Het idee om een elektrische fiets te proberen komt van Piet van der Wal van Re-actief uit Putten, een leverancier van zorghulpmiddelen. ‘Wij dragen de thuiszorg een warm hart toe en kijken of en hoe onze producten het werk van de thuiszorgverlener kunnen verlichten. Een elektrische fiets leek daarvoor zeer geschikt. Daarnaast willen we ook de zorgnemer helpen met kwalitatieve hulpmiddelen, zoals rolstoelen, scootmobielen, rollatoren, verpleeg bedden  e.d.. Annemarie Metzlar en Marie-Anne Kok van Thuiszorg van Oranje vertellen: ‘Re-actief stelde een hippe oranje Frisbee fiets beschikbaar om mee te experimenteren. Samen werken we aan een optimale elektrische thuiszorg-fiets. De Frisbee fiets is snel, extra stevig en comfortabel. De accu kan een hele dag mee. De fiets trapt bovendien ook prima. De tassen moeten nog wat steviger en groter worden. Daarnaast is het leuk als z’n fiets herkenbaar is op straat. Het oog wil ook wat.’ De Frisbee heeft een Italiaans design en kan naar eigen huisstijl worden gepimpt.

Thuiszorg van Oranje is positief over Frisbee fiets

Kleinere thuiszorgorganisaties hebben over het algemeen geen budget voor een eigen wagenpark. Zorgverleners gebruiken hier meestal hun privéauto, fiets of lopen. Een auto is duur en milieuonvriendelijk. Vaak worden alleen de kilometers vergoed. Fietsen of lopen kan prima in kleinere wijken waar parkeren moeilijk is en de afstanden beperkt zijn. ‘Als de wijken groter worden ontstaat een probleem. De elektrische fiets past daar perfect in. Ook voor zorgverleners voor wie fietsen en lopen minder gemakkelijk gaan, kan de elektrische fiets verlichting bieden. Daarnaast hebben wij regelmatig cliënten die verder weg wonen. Die zijn lastig in te plannen bij medewerkers die alleen een fiets ter beschikking hebben. De inzet van een elektrische fiets maakt ons flexibeler,  zodat we ook deze cliënten kunnen helpen.’

Elektrische Frisbee fiets ideaal voor thuiszorg

‘We kunnen ons voorstellen dat we binnenkort een paar elektrische ‘company-fietsen’ op het hoofdkantoor neerzetten. Deze kunnen voor cliënten in het buitengebied worden gebruikt. Zorgverleners als Paulien krijgen permanent een elektrische fiets ter beschikking. We verdienen de fietsen terug in de vorm van meer tijd voor zorg, meer plezier in het werk, meer flexibiliteit bij de planning, minder parkeergeld en minder milieubelasting. Kortom: betere zorg en verlichting van het werk, zonder extra kosten. Een mooi perspectief in deze tijd.

De resultaten van de proef worden meegenomen in het definitieve ontwerp van de ‘thuiszorgfiets’ en zal binnenkort leverbaar zijn. Meer informatie: www.frisbeefietsen.nl

Thuiszorg van Oranje met Frisbeefiets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*