Giftcardcentral.nl dé online shop voor Gift Cards en cadeaubonnen met korting

, , , , , , , ,

Amsterdam, 9 september 2011 – Giftcardcentral.nl is een uniek en nieuw bedrijf in de markt van cadeaubonnen en Gift Cards opgezet door de jonge ondernemer Roel Koppes. Giftcardcentral.nl biedt cadeaubonnen en Gift Cards met korting aan waardoor consumenten geld kunnen besparen. Daarnaast kunnen ook niet-gebruikte Gift Cards of cadeaubonnen aan Giftcardcentral.nl verkocht worden.

Tevens kunnen bedrijven via Giftcardcentral.nl hun cadeaubonnen verkopen, zij zien deze website als een perfecte marketingtool voor het genereren van meer klanten en het realiseren van een hogere omzet.

Behoefte

Roel Koppes, oprichter en eigenaar Giftcardcentral.nl, vertelt: “tijdens een reis door Amerika stuitte ik op een soortgelijke internetsite als Giftcardcentral.nl en het leek mij als consument ideaal. Ik krijg namelijk af en toe cadeaubonnen waar ik niets mee wil. Daarnaast ken ik mezelf: ze verdwijnen bij mij in een la en vervolgens vergeet ik ze. Ik krijg er dan liever cash voor, ook al is dat iets minder dan de waarde van de cadeaubon. Dat verschil neem ik graag voor lief. Aan de andere kant geef ik zelf ook wel eens een Gift Card cadeau en het is super dat ik deze veilig via internet goedkoper kan aanschaffen dan de werkelijke waarde. Ook bespaar ik kosten als ik de Gift Card voor mijzelf aanschaf en deze vervolgens nog eens in de Sale periode besteed. Dat is dan korting op korting, helemaal voordelig! Daarom heb ik toen onderzocht of dit concept door vertaald kon worden naar de Nederlandse markt en is Giftcardcentral.nl ontstaan.”

Nederland raakt steeds meer in de ban van de cadeaucard. De markt voor cadeaubonnen bedraagt in Nederland ruim € 1 miljard en groeit jaarlijks met meer dan 10%*. Men krijgt steeds meer een voorkeur voor het geven van een Gift Card dan een ander kado. De voornaamste redenen zijn dat het makkelijk uitzoeken is en de ontvanger zelf de keuze heeft over zijn aankoop**.

In- en verkoop

Giftcardcentral.nl werkt volgens het principe in- en verkopen. Voor ongebruikte Gift Cards en cadeaubonnen wordt tot 85% van de couponwaarde betaald. Deze bonnen biedt Giftcardcentral.nl vervolgens aan haar klanten met korting aan. Kortingen kunnen oplopen tot 40% van de couponwaarde!

Roel vervolgt: “Als je bedenkt dat er bij de Nederlandse huishoudens jaarlijks meer dan € 5 miljoen* aan cadeaubonnen in de spreekwoordelijke keukenla verdwijnt, speelt GiftCardCentral perfect in op een behoefte: het is voor deze consumenten de ideale plek om hun ongebruikte cadeaubonnen op een veilige en betrouwbare manier om te zetten in cash. En wil je een cadeaubon aanschaffen, dan is het toch ideaal dat deze veilig via Giftcardcentral.nl goedkoper kan worden aangeschaft dan de werkelijke waarde? Zo bespaar je geld!”


Marketingtool

Niet alleen particulieren bieden ongebruikte Gift Cards en cadeaubonnen aan, ook bedrijven kunnen dit via Giftcardcentral.nl. Immers, zij realiseren zich de meerverkoop (=hogere omzet) bij het inwisselen van een cadeaubon. Meer dan 60%*** van de consumenten die met cadeaubonnen betaalt, spendeert namelijk meer dan de waarde van de cadeaubon. 75% daarvan geeft 60% meer uit dan de waarde van de cadeaubon. Verder laten statistieken zien dat consumenten producten met een cadeaubon aanschaffen die zij eigenlijk zelf niet zouden hebben aangeschaft. Het is immers het geld van iemand anders***. Daarnaast wordt ook de traffic verhoogd omdat de waarde van een gift card vaak tijdens twee bezoeken wordt opgemaakt****.

Roel Koppes, oprichter en eigenaar van Giftcardcentral.nl vertelt: “Gelukkig zien bedrijven de voordelen van dit concept in. Zij spelen in op de stijgende vraag naar cadeaubonnen door het aanbieden van cadeaubonnen met korting aan consumenten via Giftcardcentral.nl. Heel slim, want zij beseffen dat het inwisselen van een cadeaubon een hogere omzet en meer traffic oplevert. Aangezien consumenten vanaf nu één plek waar hebben ze veilig en snel cadeaubonnen kunnen kopen en verkopen, is het een gemiste kans als een bedrijf het grote voordeel van Giftcardcentral.nl aan zich voorbij laat gaan.”

Het gebruik van cadeaubonnen als marketingstrategie wordt dan ook ervaren als een effectieve manier voor bedrijven om meer omzet en traffic te genereren.

Giftcardcentral.nl heeft er alle vertrouwen in dat consumenten en bedrijven haarwebsite weten te vinden; want zo makkelijk cashen, willen we allemaal.

*Bron: http://nos.nl/artikel/245331-veel-cadeaubonnen-nooit-verzilverd.html

**Bron: http://www.forbes.com/sites/prospernow/2010/12/13/gift-cards-could-boost-sales-long-after-the-holiday-season-ends-2/

***Bron: National Retail Federation: http://www.filmjournal.com/filmjournal/content_display/columns-and-blogs/snack-corner/e3iaab5654aa0d93ba91c264db7025a957d

****Bron: 2007: http://www.bizreport.com/2007/11/surveys_put_gift_cards_top_of_gift_lists.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*