Internet domeinnamen organisatie maakt nieuwe topleveldomeinen mogelijk

De overheid van Schotland doet haar uiterste best om hun land beter te profileren op het internet. Bedrijven uit Schotland kunnen zich differentiëren door een eigen Schots top domeinnaam te gebruiken.

De Kamer van Koophandel van Schotland is de drijfveer achter dit optreden om Schotland als een van de allereerste landen een geheel eigen toplevel domein te bezorgen. De organisatie voor internet domeinnamen ICANN, maakt de nieuwe top level domeinen pas volgend jaar mogelijk. Met het .scot domein kunnen Schotse organisaties en bedrijven zich over de hele wereld onderscheiden en hun eigen Schotse identiteit uitdragen.

De toplevel domeinregistratie gaat in januari 2012 van start en zal meer dan honderdduizend euro kosten. Behalve Schotland, overwegen Londen en Wales een eigen top domein aan te vragen. Iets meer dan honderdduizend euro voor een beetje onderscheid moet toch kunnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*