Online magazine

, ,

Bij een magazine of tijdschrift denken we vaak nog aan een traditioneel tijdschrift wat we kopen in de supermarkt en vervolgens thuis doorheen bladeren op de bank. Maar met de komst van het internet is ook onze leeservaring aan het veranderen en worden er steeds vaker artikelen online gelezen. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk voor bedrijven om een online magazine te publiceren waar klanten op een computer of tablet doorheen kunnen bladeren. Vandaar dat het voor bedrijven interessant is om eens te kijken naar deze nieuwe vorm van online publicaties.

Iedereen heeft namelijk gemerkt dat de afgelopen jaren het medialandschap sterk verschoven is naar een nadrukkelijke aanwezigheid op het internet. Zo is dit gebeurd bij mondiale kranten maar worden magazines ook steeds vaker online gelezen. Deze verschuivingen in de media hebben natuurlijk ook een direct effect op publicaties van bedrijven. Tegenwoordig zoeken steeds meer bedrijven naar creatieve mogelijkheden voor online publicaties. Met de juiste online publicatie kan een bedrijf zich namelijk in de schijnwerpers plaatsen voor een bepaald product of markt.

Een online magazine is een van de efficiënte online publicatie technieken aangezien het makkelijk is om hiermee content te verspreiden onder een gewenst publiek. Via verschillende functionaliteiten zoals natuurlijke navigatie en grenzeloze animaties kunnen lezers namelijk een maximale leeservaring beleven. Het grote voordeel van een online interactive magazine is dat het veel interactiever is vergeleken met een regulier magazine vanwege de vele mogelijkheden. U kunt namelijk op verschillende manieren de lezer door een magazine laten gaan en vervolgens uw publicatie op een unieke manier laten ervaren.

Vaak heb je bij het maken van een dergelijk magazine namelijk de beschikking nodig over een online magazine editor. Een editor biedt u de mogelijkheid om geanimeerde beelden te maken waarbij u verschillende soorten content zoals foto’s en video’s in beeld laat verschijnen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld foto’s te laten bewegen over het scherm of een video af te spelen. Verder kunt u tevens content linken naar andere pagina’s in de publicatie en ze zichtbaar maken door een click of mouse-over effect. Tevens is het zelfs mogelijk om content direct te koppelen aan je eigen webshop. Om te beschikken over online magazine software dient u vaak wel in het bezit te zijn van een licentie van een mediabedrijf. Met deze software kunt u vervolgens aan de slag om uw online publicatie op te stellen of te wijzigen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*