Kostbare arganolie uit Marokko, direct leverbaar

,

Minder dan 10 jaar geleden kon je in Marokko arganolie kopen voor 3 euro per liter. De boeren liepen met de flessen en blikken achter je aan om het maar alsjeblieft verkocht te krijgen. Inmiddels is de olie ontdekt, zowel door de culinaire wereld als door de grote cosmetica huizen. Voor de duidelijkheid: er is arganolie die je als voeding kunt gebruiken en arganolie speciaal voor cosmetische doeleinden. De wijze van olie winnen, bepaalt waar de olie voor gebruikt kan worden..

Omdat er nog slechts 20.000 arganbomen zijn en de vraag enorm is toegenomen, zijn de prijzen ook geëxplodeerd. Prijzen tot 65 euro per liter zijn geen uitzondering.

Op de nieuw gelanceerde website www.arganolie-online.nl kunnen zowel arganolie voor culinaire doeleinden als cosmetische producten met arganolie direct besteld en geleverd worden.

De UNESCO heeft de laatste 20.000 arganbomen in Marokko beschermd. De boom is bestand tegen net niet woestijnklimaat. Maar stond het noorden van Afrika vroeger vol  met deze bomen, de oprukkende Sahara heeft veel arganbomen vernietigd. De vaak eeuwenoude bomen wortelen zeer diep en hebben niet overvloedig veel water nodig om te overleven.

Winning culinaire arganolie

De winning van arganolie uit de noten van de arganboom is erg arbeidsintensief werk. Veel handwerk levert een prachtige en kostbare olie op, die populair is onder topkoks. De olie heeft een heel specifieke, bijna nootachtige smaak. De vrucht van de arganboom bestaat uit vruchtvlees dat geiten lekker vinden. Voor menselijke consumptie is dat vruchtvlees niet geschikt. Maar in de vrucht zit een noot met pitten (maximaal 3). De olie wordt uit deze pitten gewonnen.

Er is een traditionele manier van het persen van de olie en een nieuwe manier. Bij de traditionele manier worden de noten verzameld en gekraakt; zwaar werk dat met de hand gebeurt. En het is nodig om de pitten te winnen die de feitelijke olie bevatten. Deze pitten worden heel voorzichtig op een matig vuur geroosterd Na het afkoelen, worden ze gemalen en vermengd met water tot een deeg. Dit vochtige deeg wordt vervolgens gekneed en geperst en dan pas komt de culinaire olie vrij. Vervolgens wordt de olie nog eenmaal gefilterd.

Voor het maken van één liter olie is ongeveer 32 kilo noten nodig – bijna de jaaropbrengst van één arganboom. Het is moeilijk om zomaar aan arganolie te komen; het is behoorlijk zeldzaam (en bovendien geliefd). Bij www.arganolie-online.nl koop je deze culinaire arganolie uit voorraad.

Winning cosmetische olie

De grote cosmetica huizen onderkennen allemaal het belang van arganolie. Er verschijnen steeds meer en nieuwe producten met deze kostbare olie. De cosmetische olie komt uit dezelfde pitten als de culinaire olie, maar doordat de winning anders is, verandert ook de samenstelling van de olie (die dan niet meer lekker is voor in gerechten).
De winning van cosmetische arganolie levert meer olie op. Er wordt mechanisch geperst en er volgt een chemische bewerking die extractie heet. Deze methode wordt uitsluitend toegepast om olie te winnen voor cosmetisch gebruik. Ook wordt voor de cosmetische toepassing het branden overgeslagen. Op de site  zijn verschillende cosmetische producten met arganolie verkrijgbaar, direct uit voorraad.

De ondernemer

Aziz Jusufi, eigenaar van Het Olijvenhuis in Hilversum, importeert de olie en cosmetische producten zelf rechtstreeks uit Marokko. De botteling van de olie vindt plaats in Hilversum. De arganolie en cosmetische producten zijn ook gewoon in de winkel te koop. Dat scheelt natuurlijk 4,95 verzendkosten, maar het is alleen weggelegd voor mensen uit het Gooi en omstreken.
Online bestellen is overigens geen enkel probleem; de arganolie en aanverwante producten worden binnen drie dagen verzonden.

De website www.arganolie-online.nl

De website is nog maar net in de lucht maar trekt  toch al enkele tientallen bezoekers per dag. Ook hieruit mag de conclusie getrokken worden dat arganolie een positief imago heeft en populair is.

Internationale ambities

Arganloie is niet alleen gewild in Nederland. Omdat Aziz Jusufi goede contacten heeft in Marokko, lukt het hem steeds weer om aan de beste kwaliteiten arganolie te komen. Het is nog niet geheel zeker of de olie vanuit Hilversum ook naar de rest van de wereld wordt gestuurd, maar de mogelijkheden liggen er beslist.

Arganolie-online in het kort

  • De enige aanbieder van arganolie die altijd uit voorraad kan leveren
  • Arganolie mag zich verheigen in een grote populariteit
  • Arganolie is er in een culinaire variant die gewild is bij topkoks
  • De cosmetische variant is erg geliefd bij onder meer de grote cosmetica huizen
  • Opvallend design zorgt voor eigen plek op het schap
  • De website arganolie-online.nl geeft populariteit al aan
  • Internationale potentie

Meer informatie, noot voor redacties
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot info@arganolie-online.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*