Askalo laat zien dat Nederlanders trots zijn op hun stad

Nederlanders zijn trots op hun eigen stad en willen dat aan iedereen laten weten ook. Dat bleek uit de Facebook poll die de website askalo vorige week heeft uitgezet. Wat begon als een uitprobeersel, is uitgegroeid tot een hype met bijna 70.000 antwoorden.

Eind vorige week startte askalo, een internationale vraag- en antwoordenwebsite, een poll op haar Nederlandse Facebookpagina. Omdat op de website mensen uit 60 verschillende steden in Nederland hun tips en kennis over een stad kunnen delen en opvragen, was de vraag ‘wat vind jij de leukste stad van Nederland?’ een zeer toepasselijke. Dat Nederlanders de vraag ook graag wilden beantwoorden bleek binnen een dag na plaatsing. Vrijdag hadden ruim 3.000 Facebookgebruikers de vraag beantwoord. Na vrijdag was er geen stoppen meer aan. De teller is inmiddels de 70.000 antwoorden gepasseerd. En nog steeds blijven mensen de vraag beantwoorden.

Uit de enorme belangstelling voor de poll blijkt dat Nederlanders erg trots zijn op de stad waar ze vandaan komen. Ook uit de reacties die de stemmers achterlaten op de poll is een gevoel van trots te bespeuren. Reacties als “mijn hart ligt natuurlijk al heel mijn leven bij Eindhoven de geksteeee!”, laten zien dat mensen hun woonplaats of de stad waar ze geboren zijn zien als deel van hun identiteit.

En Nederlanders zijn misschien ook wel trotser op hun stad dan mensen met een andere nationaliteit. Nadat bleek dat de vraag zo goed beantwoord werd in Nederland, besloot het askalo team de vraag uit te zetten in andere landen. Dezelfde vraag werd gesteld op de facebookpagina’s van Askalo in Duitsland, de Verenigde Staten en van verschillende spaanstalige landen. In deze landen kreeg de poll echter geen voet aan de grond en bleef de teller nog onder de 100 reacties steken.

“We zijn nog niet zo lang bezig met Facebook en hadden dus zeker niet verwacht dat we zo veel respons zouden krijgen” zegt Alfred van de Pol, algemeen directeur van Yalwa, het bedrijf achter de vraag- en antwoordwebsite askalo. “Nederlanders zijn trots op de stad waarin ze leven en willen dit ook graag uitdragen. Met de website askalo en de sociale media eromheen spelen we op deze lokale focus in. Mensen die trots zijn op hun stad en er alles vanaf weten, kunnen hun kennis en trots delen op ons lokale vraag- en antwoordplatform.”

Over askalo: askalo is een lokale vraag- en antwoordwebsite. Gebruikers worden geholpen met vragen als: “Wat is de beste bakker?”, “Wat is de voordeligste garage?” of “Wat is de leukste bar?”. Bij askalo kun je een stad ontdekken en anderen met jouw kennis verder helpen.

Over Yalwa: Yalwa – The Local Internet Company is opgestart in 2006 en is gelocaliseerd in Wiesbaden, Duitsland. Yalwa ontwikkelt en onderhoudt drie gratis, eenvoudig te gebuiken en lokale internetplatforms. askalo, een lokale vraag- en antwoordcommunity, Yalwa, een bedrijvengids en Locanto, een advertentiemarkt. Alledrie de portalen zijn in 40 verschillende landen en 5 verschillende talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans) beschikbaar.

Download persbericht in PDF

Meer informatie:

Website: www.askalo.nl

Informatie voor pers: http://www.askalo.info/nederlands/pers/

Facebook: http://www.facebook.com/askalo.nederlands

Contact:

Marlies Jongman

marlies.jongman@askalo.nl

Tel: (+49) 0 611 4488750

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*