Beef&Steak lanceert het ‘ Tri-tip’ braadstuk

Twittervolgers geven inspiratie voor nieuw product

Ter Aar, 16 oktober 2011 – Beef&Steak vroeg zijn twittervolgers naar suggesties voor nieuwe producten in het online assortiment. De suggesties werden beoordeeld op de potentie om populariteit te winnen bij thuiskoks en chefs. Het werd de ‘Tri-tip’, ofwel het ezelstukje, een bijzonder stuk rundvlees dat in Nederland onbekend is bij het grote publiek.

De Tri-tip, ook Ezelstuk of Liesstuk, is een snit die veel wordt verkocht in de V.S. en Zuid-Amerika. Het heeft de vorm van een driehoek en weegt één tot twee kilo. Het stuk heeft een vetkapje en is gemarmerd met wat vet. De Tri-tip is te bereiden als braadstuk en is geschikt voor steaks. Zowel op de barbecue als in de oven laat dit smakelijke stuk zich goed bereiden en eenmaal gesneden als steaks is ook bereiding in een grillpan mogelijk.

In Frankrijk kent men dit stuk als Aiguillette Baronne en het wordt er als braadstuk bereid. De Duitsers kennen deze snit als Bürgermeisterstück en in Argentinië spreekt men van de Colita de cuadril. In de V.S. kent men deze snit als Tri-tip en steaks van de Tri-tip worden Newport steaks genoemd.

Vanaf vandaag dus in het assortiment van Beefensteak.nl ; Tri-tip van het USA Grain-Fed rund.

Over Beef&Steak

Beef&Steak is gespecialiseerd in Bourgondisch vlees van befaamde rassen rund, lam en varken. De producten zijn via internet te bestellen en worden bezorgd via postorder  in speciaal ontwikkelde verpakkingen, zodat verse producten en diepvriesproducten op temperatuur blijven. Meer informatie via www.beefensteak.nl

Meer informatie:

Beef&Steak

Jan Faber

jan@beefensteak.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*