Behalve digibord, ook een whiteboard of magneetbord in de klas

Het digitale schoolbord heeft reeds geruime tijd haar intrede gemaakt op diverse basisscholen. De wissers, krijten en krijtborden zijn voor een deel weggedaan, meesters en juffen geven volledig, soms gedeeltelijk digitaal les op het nieuwe schoolbord dat ook als schrijfbord functioneert. Het afgelopen jaar werd een paar keer een digitaal borddag georganiseerd door diverse scholen voor hun leraren. Tijdens zo een studiemiddag werd het digibord geïntroduceerd.

Leraren die iets minder geschoold waren in digiborden, werden door collega’s die behendig waren hierin geschoold. Het gaat voornamelijk om het werken met de software. Binnenkort wordt er weer een studiedag gehouden, hierbij mogen ook collega’s van andere scholen participeren om hun kennis over te dragen. Sommige basisscholen hebben behalve een digibord ook nog een whiteboard of een magneetbord in de klas hangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*