Bestrating

,

Vaak kom je op straat verschillende soorten bestrating tegen welke op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan het zo zijn dat je grote betonnen stenen tegen komt tijdens het lopen op een trottoir terwijl verderop bij een smalle weg bijvoorbeeld alleen maar klinkers worden gebruikt. Het kan voor leken wellicht lijken alsof deze materialen volledig willekeurig worden gebruikt maar dat is natuurlijk niet het geval. De vraag die rest is dan wat het verschil is tussen alle verschillende soorten bestratingsmaterialen?

Betonklinkers

Betonklinkers zijn zeer sterk en bestendig omdat ze gemaakt worden uit een mengsel van zand, grind en cement. Door dit mengsel vervolgens in een vorm te gieten en daarin te laten uitharden ontstaan dus betonklinkers. Doordat betonklinkers dus bekend staan als stevige stenen worden ze in het algemeen gebruikt voor parkeerplaatsen, opritten, bedrijfspanden en andere projecten. Betonklinkers zijn in verschillende soorten te verkrijgen zoals de halve betonklinkers en dubbelklinkers en kunnen daarom in combinatie met verschillende kleuren zorgen voor verschillende manieren van bestrating.

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers worden gemaakt van de beste kwaliteit klei. Door de klei te laten drogen en vervolgens langzaam te bakken ontstaan dus gebakken klinkers. Gebakken klinkers worden vooral gebruikt voor tuinen en bedrijfsterreinen vanwege hun veelzijdigheid en voordelen. De stenen zijn namelijk kleurrecht, nemen weinig water op, zijn slijtvast en vorstbestendig. Gebakken klinkers zijn tevens beschikbaar in veel soorten en kleuren en kunnen daarom op verschillende manieren worden ingezet voor bestrating.

Waaltjes

Waaltjes staan bekend om hun zeer lange levensduur en kleurvastigheid. Waar sommige betonklinkers soms nog wel eens van kleur vervagen gebeurt dat bij waaltjes echter nooit. Vandaar dat waaltjes vaak worden gebruikt in en om het huis omdat ze dus een sierlijke uitstraling hebben. Waaltjes zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen daarom zorgen voor verschillende uitstralingen.

Er zijn natuurlijk meerdere soorten bestratingsmaterialen in verschillende varianten maar de bovenstaande drie materialen worden toch het meest gebruikt. Voor meer informatie over bestrating kunt u vaak terecht bij een leverancier die meestal over materiaal beschikt voor alle soorten bestrating. Tevens kan men vaak bij een leverancier van bestrating terecht voor gebruikte bestrating.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*