BGB certificaat uitgereikt aan BGB opnamebedrijf

, ,

1 september j.l. heeft Intertec het BGB-opnamebedrijf certificaat gekregen. Dit certificaat stelt Intertec in staat om op te treden als een van tien opnamebedrijven die Nederland rijk is voor het KIWA brandveiligheidskeurmerk (BGB). KIWA heeft voor het BGB keurmerk specifieke richtlijnen ontwikkeld waarmee de brandveiligheid van een gebouw kan worden beoordeeld. Wanneer bedrijven aan deze criteria voldoen zal Intertec het brandveiligheidskeurmerk BGB uitreiken.

Het doel van het BGB Keurmerk (Brandveilig Gebruik Bouwwerken) om eigenaren en gebruikers van bouwwerken de mogelijkheid te bieden hun gebouwen op een onafhankelijke manier te laten toetsen op brandveiligheidsaspecten. Naast het verbeteren van de brandveiligheid wordt ook de kennis van gebruikers en beheerders aanzienlijk uitgebreid.

KIWA draagt zorg voor de kwaliteitsbewaking van haar keurmerken. De BGB-Keurmerken worden door KIWA afgegeven en om de kwaliteit hiervan te bewaken voert KIWA regelmatig steekproeven uit onder gekwalificeerde bureau’s.

Het Brandveiligheidskeurmerk geeft aan dat eigenaar, beheerder of gebruiker zijn of haar verantwoordelijkheid heeft genomen op het gebied van brandveiligheid. Doordat het keurmerk jaarlijks wordt verlengd blijft het veiligheidsniveau gewaarborgd en versterkt het imago van een veilige organisatie.

Kiwa is een snelgroeiende internationale kennisorganisatie op het gebied van certificatie, (gas)technologie, training, testing en consultancy. Kiwa is marktleider in de water-, gas- en bouwsector, de industrie, zakelijke dienstverlening en zorg en veiligheid. Kiwa heeft ruim 700 specialistische medewerkers verspreid over 40 landen wereldwijd. Een Kiwa-Certificaat is een (internationaal) erkende kwaliteitsverklaring. Kiwa is onafhankelijk en niet betrokken in productie, de handel of overige activiteiten die de onpartijdigheid van Kiwa in gevaar kunnen brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*