Binnen zes maanden KVO voor Waddinxveens bedrijventerrein

, ,

Bedrijventerrein Coenecoop kan binnen een half jaar uitzien naar het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO B). Dit Keurmerk Veilig Ondernemen is bedoeld voor bestaande bedrijventerreinen.

Omdat criminaliteit in de gemeente Waddinxveen de laatste jaren een steeds groter wordend probleem vormt werken de gemeente Waddinxveen, Politie, Brandweer, Ondernemersvereniging, Kamer van Koophandel en het MKB-Nederland samen aan het opzetten van een veilig en schoon bedrijventerrein in Waddinxveen.

Bovengenoemde partijen hebben op 25 oktober een intentieverklaring ondertekend in het gemeentehuis van Waddinxveen. Het KVO voor bedrijventerreinen is een landelijk gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen.

De ondertekening van de intentieverklaring vormt een belangrijke stap in het terugdringen van diefstal, inbraak en overlast en het verbeteren van de algemene veiligheid in Waddinxveen. De gemeente Waddinxveen heeft de wens geuit om eventuele problemen in een vroeg stadium te tackelen en directe samenwerking te zoeken. Met het KVO-B certificaat hoopt de gemeente tevens het ondernemersklimaat te verbeteren en zodoende het bedrijventerrein van een boost te voorzien.

Voordat een KVO-B certificaat kan worden uitgereikt is het belangrijk een goed enduidelijk beeld te krijgen van de eisen waaraan het bedrijventerrein moet voldaan. Dit begint doorgaans met een veiligheidsanalyse, waarin een nulmeting onder ondernemers wordt gehouden. Daarnaast worden de incidentencijfers van politie en brandweer vergeleken met het beeld dat bij ondernemers over de veiligheid en hygiëne van het bedrijventerrein bestaat. Dit resulteert in een plan van aanpak waarin maatregelen worden opgesteld. Vervolgens wordt certificatieinstituut KIWA Nederland uitgenodigd om een audit uit te voeren. Wanneer het bedrijventerrein de de audit doorstaat is het KVO-B certificaat een feit en krijgen betrokken partijen twee jaar de tijd de benodigde maatregelen uit te voeren.

Door heel Nederland worden bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van het KVO certificaat van KIWA. De auditoren van KIWA hebben veel ervaring en zijn zeer praktisch ingesteld. BeoordelingsCriteria aan de hand waarvan KIWA haar toestingsprocedures aflegt zijn niet door KIWA opgesteld, maar door onafhankelijke Colleges van Deskundigen.

KIWA is een onafhankelijke organisatie met kwaliteitscertificering als haar kernactiviteit,  dat zich bezighoudt met het verbeteren van processen, producten, medewerkers en organisaties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*