Campings Limburg betalen meer riooltaks

Bedrijven in Nederland die veel meer water verbruiken moeten straks extra rioolbelasting betalen. Grootverbruikers zoals campings Limburg en vakantieparken met vakantiewoning Limburg, gaan in de toekomst maar liefst twintig keer meer betalen aan riooltaks dan nu het geval is. Voor sommige recreatieparken is de stijging om precies te zijn meer dan tweeduizend procent. Waar een vakantiepark met vakantiehuis Limburg ongeveer 1700 euro aan taks betaalde, zal er in de toekomst 34000 euro neergeteld moeten worden.

De berekening van rioolheffing zal niet meer gebaseerd worden op een berekening van het aantal werknemers, maar op het verbruik van het aantal kubieke meter water van het bedrijf. Het systeem waarbij de vervuiler betaalt vindt men eerlijker. Sommige bedrijven gaan door dit systeem erop vooruit, andere gaan met betrekking tot wat ze nu betalen er flink op achteruit. De aanpak zal in 2013 ingevoerd worden in plaats van 2012, om in het bijzonder groot verbruikers te helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*