Cloud Escrow: Waarborgt continuïteit bij cloud toepassingen

, , , ,

Om grip en controle te houden, dienen zaken voor het voorkomen van permanent verlies van data en applicatie te worden georganiseerd, zowel technisch, juridisch als organisatorisch. Escrow Alliance biedt in samenwerking met Greenclouds de oplossing: Cloud Escrow.

Met Cloud Escrow wordt een regeling opgezet waarbij alle benodigde facetten worden geregeld ter voorkoming van het voorgoed wegvallen van uw “Cloud IT omgeving”. De Cloud Escrowregeling is beschikbaar vanaf 6 oktober 2011.

Cloud levert flexibiliteit. Men hoeft immers niet meer te investeren in eigen infrastructuur en ook schaalbaarheid is geen issue meer. Echter naar de Cloud betekent anderszijds afname van grip en controle en vergt een volledig vertrouwen in de Cloud leverancier. Want als deze leverancier van uw “Cloud IT omgeving” wegvalt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Cloud Escrow van Escrow Alliance en Greenclouds waarborgt de continuïteit van de dienstverlening. Bedrijven die cloud-computingdiensten inzetten moeten verantwoordelijkheden en taken meer dan ooit helder maken. En in het bijzonder de risico’s van digitale technologie als dienst beperken. Op het moment van calamiteiten of faillissement zorgen de afspraken in de Cloud Escrowregeling ervoor dat klanten zonder onderbreking van de cloud-computingdienst door kunnen gaan.

In de praktijk wordt voor elke deelnemende klant aan de Cloud Escrowregeling processor, data-verbinding en data-opslag capaciteit gereserveerd. Een belangrijke schakel is dat de verwijzende DNS zowel de operationele als de escrowomgeving heeft opgenomen. Bij het wegvallen van de operationele omgeving wordt er direct aanspraak gemaakt op de escrowomgeving binnen het platform van de Cloud Escrow.

Leon Hauzer, Managing Director van Escrow Alliance: “Continuïteitsoplossingen voor cloud-computingdiensten zijn niet te vatten in standaarden. Elke omgeving is anders en vraagt om een maatwerk escrowregeling. Met de Cloud Escrowregeling zijn we dichtbij een standaard. En dat kan voor elke cloud-computingdienst of cloud applicatie werken.”

Peter Zonneveld, CEO van Greenclouds: “In de praktijk zou het zo kunnen zijn dat de klant niet eens merkt dat zijn aanbieder van cloud-computingdiensten niet meer levert. De omschakeltijd is beperkt. De capaciteit van Greenclouds is afkomstig van professionele managed hosting & serviceproviders.”

Greenclouds aggregeert IT surplus capaciteit die standby staat in beveiligde datacentra.

Escrow Alliance beheert de overeenkomst en voert deze uit, controleert de status van de afspraken, de beschikbaarheid van de data en de applicatie en communiceert met de partijen over de bevindingen.

Over GreenClouds (www.greencloudsonline.com)

Greenclouds aggregeert en distribueert overtollige cloud computing capaciteit. De oprichters proberen op deze manier, de ongelijkheid tussen de groeiende vraag naar IT-capaciteit aan de ene kant, en het stijgende aantal ‘werkeloos’ draaiende en dus overtollige machines, aan de andere kant op te lossen. Zij zijn van mening dat het huidige business model onhoudbaar is, zowel vanuit een ecologisch als vanuit een economisch perspectief.

Greenclouds fungeert als een intermediair. Bedrijven verkopen hun overschot aan reken- en opslagcapaciteit en claimen extra rekenkracht als dat nodig is.
Op deze manier betalen eindgebruikers alleen voor de cloud-capaciteit die zij daadwerkelijk gebruiken, en behoeven pieken geen extra investering in server-capaciteit.

Over Escrow Alliance BV (www.escrowalliance.nl)

Als onafhankelijke leverancier van escrowdiensten levert Escrow Alliance een uitgebreid pakket aan kwalitatieve en innovatieve escrowregelingen. Een escrowregeling voorkomt de stagnatie van uw bedrijfsvoering en beschermt het intellectueel eigendom van de makers.

Ons doel is om leveranciers en eindgebruikers te helpen met een passende escrowregeling die ieders belang dient. Wij doen dit met escrowregelingen voor cloud, data, software, broncode, SaaS en technologie.

Escrow Alliance combineert brede bedrijfkundige ervaring op het het gebied van ICT en bedrijfsvoering met verregaande kennis over software- en internetontwikkelingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*