Douaneadvies: Logistics leads Customs

Maco is van mening dat een douaneadvies altijd meer moet omvatten dan louter uw douanezaken. Om die reden bekijkt Maco uw douanezaken altijd vanuit het perspectief van de logistiek. Het mag nooit gebeuren dat uw logistieke processen niet optimaal verlopen wegens douaneverplichtingen. De kosten van uw logistieke proces vallen namelijk altijd hoger uit dan uw douanekosten. Het adagium van Maco Custom Service is dan ook: Logistics leads Customs. Omdat wij over meer dan 50 jaar vakkennis beschikken kan Maco u objectief adviseren over alles wat met import, export, belasting douane en goederentransport te maken heeft. Door administratieve kosten te automatiseren kun je deze zo laag mogelijk houden, echter in sommige gevallen conflicteert automatisering juist met de flexibiliteit die vereist is bij het in goede banen leiden van het douaneproces.

Maco kent de weg in het doolhof van de douane en kan u daarom op alle vlakken objectieve douane hulp bieden. Wij leggen u uit hoe het douanesysteem werkt, hoe de procedures zijn, waar u risico loopt, wie er wat voor u kan doen enzovoorts.

BTW belasting

Er zijn weinig mensen die blij worden van BTW belasting. Dat is nog meer het geval bij BTW over de handel tussen bedrijven uit verschillende EU-staten. Het advies dat Maco over BTW en ICT (Intra Communautaire Transacties) doet, is vrijwel altijd gekoppeld aan Fiscale Vertegenwoordiging. Bedrijven die gebruik maken van Fiscale Vertegenwoordiging hoeven geen invoer BTW te betalen. De transacties die na de betreffende invoeraangifte plaatshebben zijn soms aardig ingewikkeld. Bedrijf A in lidstaat 1 koopt een bepaalde zending, maar deze moet worden geleverd bij een ander bedrijf in land B. Het is belangrijk om dan te zorgen voor de correcte BTW-verwerking bij de belasting douane.

Maco beschikt over de vereiste kennis en ervaring om u tot in detail te kunnen adviseren. Maco Customs Service is een onafhankelijke, gespecialiseerde en complete douanedienstverlener. Maco wil ondernemingen de beste douane oplossingen bieden bij specifieke logistieke, administratieve en fiscale uitdagingen. Maco is dé informatie makelaar tussen uw onderneming en de douane.  Neem voor meer informatie contact op met Maco:

Maco Customs Service

T: 0475-425800
Evragen@maco.nl