Economische teruggang heeft invloed op welzijn dieren

, , ,

Economische teruggang heeft invloed op welzijn dieren

Het besteedbaar inkomen van de gemiddelde Nederland is de laatste tijd sterk afgenomen en dat zal, volgens de voorspelling, de komende tijd niet veranderen. Dit betekent dat mensen prioriteiten moeten stellen in hun uitgaven.

Waar mensen sterk sociaal zijn wanneer er geld genoeg is, hoe sterk dit veranderd wanneer mensen minder te besteden hebben. Waarschijnlijk als resultaat hiervan verlagen mensen ook hun uitgaven voor hun dieren. Dit heeft ook als reden dat het onderhouden van dieren steeds duurder wordt. Zo stijgen de kosten voor voedsel en dierenartsen sterk wat ervoor zorgt dat diereneigenaars steeds vaker genoodzaakt zijn afstand te doen van hun dieren.

Er is vooral een sterke stijging te zien in het aantal paardeneigenaren die hun paarden willen verkopen of zelfs laten slachten. Zo blijkt dat 10% van de paarden die worden aangeboden van eigenaren zijn die het onderhoud niet meer kunnen betalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*