Gevangenisstraf voor vader die gezin in Tunesie dumpt

Gevangenisstraf voor vader die gezin in Tunesie dumpt

ZOETERMEER EN DEN HAAG, 10-10-2011

Update!
De Haagse rechtbank heeft vader Beschir S. (47) uit Zoetermeer veroordeeld tot 28 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.
Omdat hij zijn vrouw en kinderen tijdens een vakantie in januari 2009 in Tunesië heeft gedumpt.
Hij vindt dat zijn kinderen een streng islamitische opvoeding moeten genieten.
Dit meldt Anselmo LLobera van het Internationaal Expertisecentrum Kinderontvoering.NL ( het IECK ) in Den Haag.

Moeder Imen (36) en haar, in Nederland geboren, kinderen Bouchra (7) en Adam Handa (5) zitten nog steeds als ratten in de val.
… Op basis van Tunesische wetgeving is het voor de kinderen niet mogelijk om terug te reizen naar Nederland zonder toestemming van de vader.

De kinderen hebben zowel de Tunesische als de Nederlandse nationaliteit.
Zelf keerde de vader na de ‘vakantie’ spoorslags terug naar Nederland, blijkbaar omdat hij persoonlijk wel de vruchten van de Hollandse welvaartsstaat wilde plukken.
Hij heeft een eigen elektrobedrijf in Zoetermeer.

De moeder, de 36-jarige Imen Barhouma, schakelde het Internationaal Expertisecentrum Kinderontvoering.NL ( IECK ) ( www.kinderontvoering.nl en www.childabduction.com ) in Den Haag in.
De heer Anselmo LLobera van dit Expertisecentrum deed op 21 juni dit jaar namens de moeder aangifte van de kinderontvoering bij de politie Zoetermeer.
Korte tijd later ging justitie op Anselmo LLobera’s verzoek tot actie over en arresteerde de vader.
Hij weigert om de noodzakelijke uitreispapieren voor zijn vrouw en kinderen te tekenen, hij vindt dat ze in Tunesië moeten blijven.

De Nederlandse ambassade in Tunesië heeft wel nieuwe Nederlandse paspoorten voor de kinderen geregeld, maar zelfs met deze documenten is het voor de kinderen niet mogelijk terug te keren naar Nederland.
Imen, die mei 2001 naar Nederland kwam, zit met haar kinderen ondergedoken bij haar moeder Bizerti, zestig kilometer van de hoofdstad Tunis.

“De kinderen hebben het heel erg moeilijk, Bouchra zat gewoon in Nederland op school, de Prins Bernhard school in Zoetermeer.”

Moeder Imen meldt ons telefonisch vanuit Tunesië: “Het is geestelijk heel zwaar, er wordt elke dag over Nederland gesproken, de kinderen hebben foto’s om naar te kijken.
Ze missen hun huis, hun leven, hun vriendjes en vriendinnetjes.
Ze zijn onder behandeling van een kinderpsychiater.
We proberen er het beste van te maken”.

Anselmo LLobera reist binnenkort af naar Tunesie om in samenwerking met politie en justitie moeder en kinderen daar verder bij te staan, het uitreisverbod opgeheven te krijgen.
Dit zou nu moeten lukken omdat vader vast zit in een Nederlandse gevangenis waar hij zijn “gezag” in Tunesie niet kan uitoefenen.
Vader heeft in werkelijkheid al lange tijd geen officieel ouderlijk gezag meer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*