Gouden handdruk uitkeren met stamrecht België

Duizenden mensen krijgen jaarlijks te maken met ontslagvergoeding, ondanks het feit dat dit niet meer standaard is. Soms zien we een ontslagvergoeding als een gouden handdruk die we op verschillende manieren kunnen laten uitkeren. Niet alle manieren zijn altijd voordelig, flexibel of leveren financieel evenveel. Meestal worden ontslagvergoedingen zoals salarissen bruto vastgesteld. Dat wil zeggen dat het bedrag na aftrek van inkomstenbelasting netto op je bankrekening wordt overgemaakt. Er zijn verschillende alternatieven om belasting op een zo voordelig mogelijke manier te betalen.

Enkele mogelijkheden bij een gouden handdruk zijn, je gouden handdruk gedurende een paar jaar elk kwartaal of iedere maand netto uitkeren, het volledige netto bedrag ineens laten storten op de bankrekening of de gouden handdruk uitstellen in een stamrecht. Mensen die hiervoor kiezen moeten de gouden handdruk onder brengen bij een bank of verzekeraar of stamrecht BV. Bij een stamrecht België worden de uitkeringen over meerdere jaren gesmeerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*