Hoe kun je het best je pumps onderhouden?

Hoe beter je je pumps onderhoudt, hoe langer ze mee gaan. Of het nu sneeuwt of de zon schijnt, je pumps kunnen altijd een beetje extra aandacht gebruiken.

Leer
Leer is levend materiaal. Hierbij is het belangrijk dat je deze regelmatig impregneert en insmeert met crème. Voordat je dit doet is het belangrijk dat de pumps helemaal schoon zijn. Door de pumps te impregneren bescherm je de pump, de crème zorgt ervoor dat het leer soepel blijft.  Zorg er wel voor dat je niet te veel crème gebruikt, want dan kunnen de pumps niet meer ademen.

Suède
Suède pumps moeten regelmatig met een spuitbus worden behandeld  die vocht- en vuilafstotend werkt. Door dit regelmatig te doen blijf je een laagje op de pumps houden. Suède pumps kunnen ook snel hun kleur verliezen, dit kunt je voorkomen door ze met een depper en de juiste kleur te behandelen.

Lak
Bij lakpumps wil de lak nogal snel gaan scheuren. Dit kun je voorkomen door de te behandelen met een vette crème. Mochten er toch scheuren in komen, kun je dit deel s repareren met een beetje nagellak.

De zool
Geef niet alleen aandacht aan de pump zelf, maar denk ook aan de leren zool. Door veelvuldig dragen kan deze zijn souplesse verliezen. Gebruik daarom regelmatig producten om het leer soepel te houden.

Naast deze specifieke behandelmethoden, is het ook erg belangrijk om je pumps gewoon goed te behandelen. Hou ze schoon, trek ze aan met een pumplepel en stop er pumpspanners in als je ze niet draagt. Zo blijven je pumps altijd netjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*