Koken met een stoomoven

Koken met een stoomoven wordt steeds meer de manier voor het bereiden van eten in een oven. Waar er vroeger eerst met kool of hout en daarna gas werd gekookt, is het tegenwoordig stoom die het werk doet. Het voorbereiden van een gezond en lekkere maaltijd is met de komst van de stoomoven een gemakkelijk en eenvoudig concept geworden.

Een stoomoven werkt slechts in een korte periode met piek temperaturen. Het gevolg hiervan is dat vitaminen en mineralen veel beter bewaard blijven. Voedsel welke wordt voorbereid in een stoomoven ligt niet in het kooknat waardoor vitaminen ook niet kunnen oplossen. Voedsel welke wordt klaargemaakt in een stoomoven bevatten hierdoor hun natuurlijke kleur en smaak. Het toevoegen van allerlei specerijen en kruiden is dan eigenlijk overbodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*