MediaTest onderzoekt tabletgebruik voor Stimuleringsfonds voor de Pers

Tablets zijn nieuw, tablets zijn innovatief en tablets leiden tot veel vragen. De beschikbare informatie betreft met name marktcijfers en prognoses. Inzicht op het gebied van content ontbreekt nog. Waarvoor gebruikt de consument de tablet, welke content mist men nog en hoe kunnen uitgevers content het best vermarkten?

MediaTest onderzoekt in opdracht van Stimuleringsfonds voor de Pers het tabletgebruik onder consumenten. Hoe ziet het huidige gebruik eruit, waar heeft de consument nog behoefte aan en hoe kunnen uitgevers hierop aansluiten? Daarnaast is de vraag hoe uitgevers de content het beste kunnen vermarkten en waar zij hun doelgroep kunnen bereiken.

Experts op het gebied van uitgeven en tablets kunnen via de LinkedIn groep Persinnovatie – Tablets hun input voor het onderzoek geven. Deze input wordt in de vragenlijst meegenomen. De resultaten van het onderzoek gaan verder dan frequentie, gebruiksmomenten en favoriete apps. Voor wat voor soort nieuws op de tablet wil men betalen, welk betaalmodel heeft de voorkeur, hoe weet men welke nieuwe apps er op de markt zijn? Dat zijn een aantal vragen waar het onderzoek antwoord op zal geven.

Wilt u meer weten over dit onderzoek of andere trajecten? Neem dan contact op met Michiel Rotteveel of Sylvia van Ewijk (020-41 00 000).

Stimuleringsfonds voor de Pers heeft naast de van oudsher bestaande taak om tijdelijk financiële steun te bieden aan noodlijdende persorganen, ook een stimulerende rol bij de modernisering en vernieuwing van het perslandschap. Het Stimuleringsfonds heeft tot doel het handhaven en bevorderen van de pluriformiteit van de pers, voor zover die van belang is voor de informatie en opinievorming.

In de subsidieregeling Persinnovatie staat vernieuwing in pers en journalistiek centraal. Voor het uitwisselen van kennis en informatie over deze projecten en soortgelijke initiatieven is de LinkedIn groep Persinnovatie en de website persinnovatie.nl in het leven geroepen. Er is een aantal thema’s dat de verschillende projecten van Persinnovatie verbindt, één van deze thema’s is Tablets.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*