Nationaal Beweeg Onderzoek start bij Health Club el futUro

,

Health Club el futUro in Tilburg doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar het beweeggedrag van Nederlanders. El futUro biedt als onderdeel van het onderzoek alle leden, maar ook niet-leden een gratis online leefstijlplatform aan.

 Het onderzoek levert informatie op over hoe de Nederlanders bewegen en levert tevens wetenschappelijk bewijs op over de vooruitgang die mensen behalen op gebied van bewegen en preventie. Elke deelnemer krijgt daarnaast de unieke kans om gratis getest te worden of hij voldoende beweegt voor zijn gezondheid en maakt hij kennis met de internationale beweegnorm, de Schijf van 3.

Voor het onderzoek wordt in Tilburg, naast de leden van el futUro, specifiek gezocht naar 500 onderzoeksdeelnemers die niet aan fitness doen en naar 500 onderzoeksdeelnemers die willen starten met fitness bij el futUro. Iedereen kan meedoen, onafhankelijk van leeftijd of conditieniveau.

Hoeveel beweging is genoeg voor de gezondheid?

De hoger wordende kosten binnen de gezondheidszorg dragen bij aan de urgentie om lichamelijke of geestelijke klachten te voorkomen. Veel Nederlanders weten wel dat regelmatig bewegen goed is voor de gezondheid, maar dat voldoende beweging de meest duurzame wijze van preventie is, is niet alom bekend. Ook weten de meeste Nederlanders niet hoeveel beweging voldoende is.

 Het Nationaal Beweeg Onderzoek biedt aan deelnemers de unieke kans om erachter te komen hoe zij ervoor staan qua beweeggedrag. Elke deelnemer ontvangt na het online beantwoorden van een aantal vragen een kort rapport waarin duidelijk wordt in hoeverre hij aan de verschillende beweegnormen voldoet en wat hij kan doen om meer te gaan bewegen.

Aanmelden voor het Nationaal Beweeg Onderzoek kan gratis via www.bewegenismedicijn.nl. Alle gegevens worden natuurlijk anoniem verwerkt en alle deelnemers krijgen de beschikking over een persoonlijk leefstijlplatform met o.a. een innovatief e-learning programma over gezond en actief leven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Health Club el futUro, tel: 013-58 000 49 of via mail info@elfuturo.nl.  

Link: http://www.elfuturo.nl/nationaal-beweegonderzoek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*