Openstaande facturen van cliënten

, ,

Het kan wel eens voorkomen dat u als professionele dienstverlener belandt in een situatie waarin een cliënt zijn openstaande facturen niet kan betalen. Als dit veelvoudig gebeurt kan het zo zijn dat u op een gegeven moment minder tijd heeft voor uw eigen werkzaamheden en veel bezig bent met het beheer van openstaande facturen. Dit kan tot situaties leiden waarin u als dienstverlener geen zicht meer hebt op uw mogelijkheden om alsnog uw facturen betaald te krijgen.

Soms willen professionele dienstverleners zoals advocaten of accountants de openstaande facturen eerst direct met de cliënten regelen maar dit kan op een gegeven moment een grote last worden. Het komt namelijk relatief vaak voor dat cliënten binnen een betalingstermijn geen geld hebben om een factuur te betalen. In plaats van te wachten tot het probleem zichzelf oplost kunt u deze klanten helpen met het betalen van de openstaande facturen. U kunt namelijk een organisatie inhuren die u helpt met het voorleggen van kredietaanvragen voor uw cliënten bij geldverstrekkers. Uw cliënt kan dan profiteren van de voordelen van een gespreide betaling terwijl uzelf geen zorgen meer hoeft te maken over uw openstaande facturen.

Bij het volgen van en dergelijke kredietaanvraag voor uw cliënt doorloopt u doorgaans 4 stappen:

Afsluiten van een abonnement en een toetsenbundel

Het eerste wat u moet doen is een abonnement afsluiten voor een incassoprocedure en eventueel een toetsenbundel bij de organisatie welke u hierin assisteert. Met een dergelijke toetsenbundel kunt u namelijk profiteren van kortingen bij het uitvoeren van een incassoprocedure. Met het afgesloten abonnement kunt u zelf ook nagaan of uw cliënt in aanmerking komt voor financiering.

Indienen van de financieringsaanvraag voor uw client

Vervolgens dient u samen met uw cliënt een aanvraag in te dienen voor financiering bij een financieringsinstelling. Afhankelijk van de bemiddelende organisatie kan dit vaak ook online wat u veel tijd en moeite bespaart. De kosten hiervoor worden vergoed wanneer de kredietaanvraag succesvol is afgerond. U kunt zelfs achteraf de gemaakte proceskosten laten vergoeden door de overheid. Door het indienen van een kredietaanvraag wordt uw cliënt dus debiteur bij de desbetreffende financieringsinstelling.

Kredietaanvraagbeoordeling

Na het indienen van de kredietaanvraag zal een gecertificeerde financierinstelling beoordelen of de aanvraag wordt goedgekeurd. Hierbij zal gekeken worden of er sprake is van bezit van onroerende zaken in combinatie met een vast inkomen in het geval uw cliënt. De financieringsinstelling moet namelijk bepalen of er genoeg zekerheid is krediet beschikbaar te stellen voor uw cliënt.

Openstaande facturen worden betaald

Als de kredietaanvraag positief is beoordeeld door de financieringsinstelling wordt het desbetreffende bedrag op uw derdengeldrekening gestort. Vervolgens dient u de rekening naar uw cliënt te versturen. Na akkoord machtigt de client uw om het geld te debiteren van deze rekening t.b.v. de openstaande facturen.

Kortom, door het doorlopen van deze vier stappen bespaart u veel tijd en moeite en voorziet u in een directe oplossing voor uw openstaande facturen. Door het assisteren van uw cliënt in een verzoek voor een betalingsregeling helpt u aan een oplossing voor uzelf en voor uw cliënt. Zo kunt u zich weer richten op uw eigen werkzaamheden en hoeft u zich niet meer bezig te houden met beheer van alle openstaande facturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*