Renee van Bavel presententeert nieuw album in Koningstheater

, ,

Haar stem schuurt en streelt, haar muziek is sfeervol met een alternatieve rand, haar teksten dicht op je huid; over verlangen, zaken van het hart en datgene wat ze om zich heen ziet. Dit in de Nederlandse taal, “hoekig en bonkig net zoals wij allemaal soms zijn, zoals ik zelf kan zijn”.

Eigenzinnig als ze is, heeft ze haar tweede album in eigen beheer gemaakt. “Ik wilde compromisloos mijn eigen geluid laten horen. Na het uitkomen van mijn eerste plaat “Totdat ik Vergeet” in februari 2009 was ik toe aan ontwikkeling en verdieping en ben ik met andere muzikanten gaan spelen en schrijven. Daarnaast heb ik alleen geschreven en ben ik voor deze CD in de studio op de producers stoel gaan zitten.”

Je hoort op dit album de invloeden van haar tournee door België van het afgelopen jaar. “De scheve huizen, de bonkige wegen, de cafés. In België is het leven niet strak en opgepoetst zoals hier in Nederland. Ik ervaar daar een ontspannenheid en vrijheid die ruimte geeft: voor de scheuren in het wegdek maar ook voor het realisme van het echte leven. Perfectie is niet interessant. Juist in de scheuren en rimpels zitten de verhalen. Ik hou ook van het kraken en ruisen van bijvoorbeeld een Hammond orgel – dat hoor je dan ook op mijn plaat.“

Renee koos voor dit album voor de Vlaamse muzikanten die eerder ook werkten met Stef Bos, Frank Boeijen en K’s Choice: op gitaar René Van Mierlo, op bas Roberto Mercurio, op drums Martin De Wagter en op toetsen Steven Cornillie. De opnames werden deze winter gemaakt in de Audioworkx Studio op de grens van België en Nederland. “In de besneeuwde weilanden van Hoogeloon heb ik me opgesloten met deze vijf inspirerende muzikanten en een fijne technicus. Ik heb mijn nummers voorgespeeld, daarna is het gaan borrelen en zo is deze plaat ontstaan.”

De CD presentatie is op 16 oktober in het Koningstheater in Den Bosch. Aanvang: 14:30.

Kijk voor meer informatie en voor kaarten op: www.koningstheater.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*