Sorteren van huishoudelijk afval in afvalcontainers

Huisafval is een product dat haast op dagbasis door huishoudens wordt geproduceerd. Het ophalen van huisafval is een belangrijke schakel binnen het recycling proces. Sterker nog de effectiviteit en kosten voor het recyclen van huis en tuin afval begint bij de afval containers. Hoe beter de mentaliteit bij het gescheiden houden van de verschillende type afval hoe meer kosten besparend het recycling proces wordt. In Nederland is over het algemeen de gemeente de verantwoordelijke instantie voor het ophalen en verwerken van de afvalstromen. Steeds meer gemeenten constateren dat afval welke gedeponeerd wordt in afvalcontainer of in een perscontainer vaak slecht of niet voldoende wordt gesorteerd.

Een voorbeeld is papier of glasafval welke vaak beland in de grijze container. De gemeente wil natuurlijk dat bewoners hun huisvuil volgens de norm sorteren. In dit kader is het belangrijk dat de informatie naar de bewoners toe helder en duidelijk wordt gecommuniceerd. Eventuele maatregelen zoals het plaatsen van extra dump mogelijkheden via container verhuur moeten ook niet worden nagelaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*