Spoed koeriersdiensten

, ,

Elke manager binnen een bedrijf is wel in een situatie belandt waarbij er met spoed een bepaald pakketje moest worden vervoerd. Op dat moment is het noodzaak om het pakketje z.s.m. van punt A naar B te krijgen. Bedrijven die niet dagelijks samenwerken met een koerier gaan vaak dan pas op zoek naar een koerier in de regio.  In zo’n geval kan een late zoektocht naar een koerier een averecht effect hebben op het behalen van een bepaalde deadline.  Vandaar dat het voor zulke bedrijven effectiever is om een betrouwbare koerier te hebben die altijd klaar staat in het geval van noodgevallen. Maar waar moet er naar gekeken worden bij het vinden van een dergelijke koerier?

Werkgebied

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het gebied waarin de koerier actief is. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een koerier in Rotterdam dan is het wellicht ook het meest praktisch om te werken met een koeriersdienst in Rotterdam. Dit is belangrijk omdat het omslachtig is als uw koerier bijvoorbeeld eerst vanuit een andere stad naar Rotterdam (punt A) moet komen om uiteindelijk uw pakketje naar punt B te brengen. Verder is het belangrijk om te weten of de koerier alleen de omgeving van een stad als werkgebied heeft of in heel Nederland en zelfs internationaal diensten verleent. Anders kan het voorkomen dat uw koerier u alleen van dienst kan zijn in enkele gevallen. Het is daarom belangrijk om een koerier te hebben die landelijke dekking biedt en indien gewenst ook internationale diensten aanbiedt.

Werkwijze

Het is ook belangrijk om wat meer te weten over de werkwijze van de koerier waarmee er wordt samengewerkt. Zo is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de werktijden zijn van de koerier. Indien u te maken heeft met een spoedgeval is het natuurlijk gunstig als uw koerier 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. Verder is het ook belangrijk om te weten hoe de procedure verloopt van het doorgeven van een order. Sommige koeriers hebben deze procedures sterk aangepast om in het geval van spoed zo min mogelijk tijd in beslag te nemen d.m.v. een noodlijn of een online procedure. Zo wordt er voorkomen dat klanten veel tijd kwijt zijn aan het aanvragen van een spoedlevering.

Reputatie

Het is ook altijd handig om te kijken of u wat informatie kunt vinden over de reputatie van de koerier via externe bronnen. Vaak kunt u op het internet wel wat vinden op bijvoorbeeld fora over de reputatie van bepaalde koeriers. Verder is het ook aanbevolen om te kijken of de desbetreffende koerier is aangesloten bij de NIWO.  Alhoewel koeriers met voertuigen tot 500kg zonder NIWO vergunning ook werk mogen uitvoeren in Nederland, is een NIWO aansluiting wel een indicatie voor de grootte van de organisatie.

Kortom, door te letten op deze factoren heeft u in ieder geval een samenwerking met een koerier die u van dienst kan zijn bij al uw spoedgevallen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*