Stijgend aantal leveranciers in online boekhouden en online administratie

Online boekhouden is tegenwoordig geen onbekend terrein meer. Steeds meer leveranciers zijn op het internet te vinden die hun diensten leveren, vaak tegen een concurrend tarief. Diensten zoals facturen maken, online administratie of elektronisch factureren zijn slechts enkele voorbeelden. Mocht men overwegen om de schakel te maken naar het online boekhouden dan zijn er een aantal mogelijke valkuilen waarmee men rekening kan houden. In het vervolg bespreken we enkele van deze valkuilen.

De meest belangrijkste tip is om rekening te houden met migratie van uw boekhoudpakket. Hiermee wordt bedoeld dat er hoogstwaarschijnlijk al een ander administratie- en boekhoudsysteem bestond. Indien men dan besluit om online te gaan moeten historische gegevens uit het oude systeem zoveel als mogelijk moeten worden overgenomen door het nieuwe systeem.

Facturen maken is vaak voortkomende bezigheid. Echter mag men zich afvragen in hoeverre bankmutaties direct kunnen worden gekoppeld. Eventueel andere software kan ook zorgen dat de systemen kunnen worden gekoppeld.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*