Stroom tanken bij vrienden: sociaal netwerk voor laadpalen van start in Nederland

, , , ,

13 oktober 2011 – Plugsurfing is het snelst groeiende Europese netwerk voor laadpalen en gaat vandaag in Nederland online. Via het portaal plugsurfing.nl worden aanbieders en gebruikers van openbare en private laadpalen verbonden. In slechts een paar klikken vind je op de interactieve kaart van Plugsurfing informatie over op dat moment bruikbare oplaadpunten en kunnen particulieren, bedrijven en andere organisaties zelf oplaadpunten toevoegen. Europawijd biedt plugsurfing.nl toegang tot meer dan 7.000 laadpalen en is daarmee het grootste Europese netwerk voor oplaadpunten. Alle benodigde informatie over de standplaats en eigenschappen van de laadpalen kunnen worden opgevraagd met de gratis app voor IPhone en Android, een mobile webpage en gewoon via www.plugsurfing.nl.

Naast Europa’s grootste interactieve kaart voor oplaadpunten biedt Plugsurfing een reeks handige features voor het alledaagse gebruik. Hebben ‘Plugsurfers’ hun accu opgeladen, dan kunnen zij het gebruikte oplaadpunt beoordelen en specifieke eigenschappen benoemen, waardoor andere plugsurfers zoveel mogelijk informatie tot hun beschikking hebben over het betreffende oplaadpunt. Verder kunnen foto’s van oplaadpunten worden geüpload en aan vrienden worden aanbevolen. Deze features vergroten de betrouwbaarheid van het netwerk van laadpalen. Is bijvoorbeeld een laadpaal kapot, dan ben je daar via PlugSurfing meteen van op de hoogte!

Iedereen kan het netwerk gratis gebruiken na aanmelding via de website of app. Direct daarna hebben Plugsurfers volledige toegang tot alle informatie over oplaadpunten, inclusief specifieke technische informatie, en de profielen van de aanbieders.
Plugsurfers kunnen:
• Meer dan 7.000 oplaadpunten vinden in Europa, of gewoon om de hoek;
• Zelf oplaadpunten toevoegen en aanvullende informatie toevoegen;
• Oplaadpalen beoordelen en becommentariëren;
• Laadpaalplaatsen aanbevelen aan vrienden;
• Een eigen profiel aanmaken.

Door de enthousiaste deelname van plugsurfers blijft het netwerk van oplaadpunten groeien en wordt de Europese kaart voor oplaadpunten steeds voller. Op deze manier wordt de gehele infrastructuur aan oplaadpunten op één kaart zichtbaar. Daarom zet Plugsurfing in op intensieve samenwerking met stroomaanbieders, telefoonaanbieders en de steden, provincies en gemeenten.

Over PlugSurfing
Plugsurfing verbindt als eerste Europese netwerk de technische aspecten van een infrastructuur voor elektrische auto’s, scooters en pedelecs met de voordelen van het sociale netwerk.

Met intelligente webdiensten zoals het kunnen zoeken naar oplaadpunten en directe communicatiewegen binnen ons netwerk, bieden wij de modernste infrastructuur voor elektrische mobiliteit. In enkele muisklikken kunnen individuen, bedrijven en andere organisaties de plaats en kracht van hun oplaadpunt aanbieden. Het gemeenschappelijke doel: het vergroten van het bereik en de flexibiliteit voor het rijden routes door de bezitters van elektrische voertuigen. Onze sterk groeiende netwerken bevinden zich naast Nederland momenteel al in Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, China en Japan.

www.plusurfing.nl
Download app via Itunes: http://itunes.apple.com/br/app/plugsurfing/id455198327?mt=8
Twitter: http://twitter.com/#!/plugsurfing_nl
Facebook:http://www.facebook.com/pages/PlugsurfingNL/233719176647908

Contact
Jacob van Zonneveld
Community Manager Nederland
T: 085 8880110
jacob.vanzonneveld@plugsurfing.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*