Telefoniste of Telefoonservice

Telefoniste of telefoonservice

Is uw bedrijf niet zo goed telefonisch bereikbaar, hoe maakt u dan de afweging tussen het inhuren van een eigen telefoniste versus het inschakelen van en telefoonservice? Onderstaande checklist, helpt u deze keuze te maken.

Kosten Telefoonservice versus een telefoniste

De telefoonservice tarieven verschillen per telefoonservice, maar gemiddeld betaalt u ongeveer € 1,25 per telefoontje. Voor het inhuren van een telefoniste betaalt u ongeveer € 15 per uur (inclusief sociale lasten, verlof, etc.). Zo gerekend bent u goedkoper uit met een eigen telefoniste als zij gemiddeld meer dan 12 telefoontjes beantwoordt.

Bedrijfsspecifieke informatie

Als u de telefoonbeantwoording uitbesteedt aan een telefoonservice, moet u zich wel afvragen of u alle benodigde kennis en informatie over uw bedrijf kunt overbrengen en toegankelijk kunt maken. Bijvoorbeeld als er gevraagd wordt naar de aanwezigheid van u of medewerkers. Of over de producten of diensten die u aanbiedt. Als klanten naar uw bedrijf bellen verwachten zij uiteindelijk wel dat er iemand met kennis van zaken de telefoon beantwoordt.

Professionele telefoonaanname

Van een telefoonservice mag u verwachten dat zij de telefoon snel en professioneel opnemen. Dat is eenvoudig te controleren door af en toe de proef op de som te nemen en zelf te bellen. Een eigen telefoniste kunt u eenvoudiger op professionaliteit te controleren en is ook eenvoudiger bij te sturen.

Behoefte aan flexibiliteit

Als het aantal telefoontjes naar uw bedrijf lastig valt in te schatten of er continue pieken en dalen zijn, is de behoefte aan meer of minder telefonistes sterk verschillend. Het inspelen op deze schommelingen is voor de meeste bedrijven bijna niet zelf te organiseren. Een telefoonservice kan natuurlijk gebruikmaken van de schaalgrootte en kan dus beter inspelen op pieken en dalen.

Meerdere telefoonservices vergelijken

Als u uiteindelijk kiest voor een telefoonservice, dan doet u er goed aan meerdere telefoonservices met elkaar te vergelijken. Via telefoonservice vergelijken ontvangt u snel en gemakkelijk meerdere offertes met 1 druk op de knop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*