Toepassingen van rode mijnsteen

Grind en basalt zijn bekende materialen welke in de bouw worden gebruikt. Tegenwoordig wordt ook de zogenaamde rode mijnsteen steeds vaker als bouwmateriaal toegepast.

Wat is de rode mijnsteen. Natuursteen moet natuurlijk verwerkt worden. Tijdens deze verwerkingsprocessen blijft een zogenaamde restfractie over. Een van deze zogenaamde restfracties is de rode mijnsteen. De rode mijnsteen welke verkrijgbaar is bij diverse bouwmaterialen firma’s, heeft meestal afmetingen tussen de 15 en 25 mm. De kleur van rode mijnsteen kan het beste worden omschreven als bruinachtig rood. Hierdoor heeft rode mijnsteen zowel een functionele als decoratieve eigenschappen. Dit maakt dat de rode mijnsteen voor meerdere applicaties kan worden aangewend.

Van oorsprong wordt rode mijnsteen gebruikt bij het verharden van opritten, verkeerspaden en parkeerplaatsen. Rode mijnsteen zou dus alleen als ondergrond dienen, echter maakt de mooie kleur dat het materiaal ook een goede decoratieve waarde heeft en dus ook steeds meer in het zicht gebruikt wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*