Waarop letten bij de keuze voor een 360 graden feedback instrument?

360 graden feedback wordt veel gebruikt binnen vooral grote organisaties, vooral voor ontwikkelvraagstukken. Er zijn een aantal punten waar een organisatie op kan letten bij de keuze voor het instrument. Op deze manier kan de effectiviteit van de beoordelingen vergroot worden.

Het is belangrijk dat het instrument aan te passen is aan de wensen van de organisatie. Zo is er de mogelijkheid competentieprofielen op te stellen waarop beoordeeld kan worden. Deze profielen zullen per functie en per organisatie verschillen. Zo wordt de beoordeling ook meer relevant voor de situatie.

Een ander aandachtspunt is de rapportage. Worden de scores van verschillende groepen beoordelaars samen genomen en vergeleken met de eigen beoordeling van de kandidaat? Verschillen in deze scores zorgen namelijk voor confrontatie wat weer aanzet tot ontwikkeling. De resultaten vormen input voor gesprekken waarin ontwikkeldoelstellingen vastgelegd kunnen worden.

Dit zijn slechts 2 punten, er zijn er meer. TestGroup Consulting (www.testgroup.eu) heeft zich er uitvoerig in verdiept en een instrument ontwikkeld: de Bridge 360.

Voor meer informatie over de Bridge 360 feedback tool kunt u mailen naar info@testgroup.eu .

Andere producten

Bij TestGrout Consulting kunt u onder andere ook terecht voor de Bridge Personality (een uitgebreide persoonlijkheidstest gebaseerd op de Big Five en de Jung Types) en de Bridge Ability Suite (capaciteitentesten op diverse niveaus). Bij de persoonlijkheidstest kunt u nog eens extra de focus leggen op een sales assessment. In alle gevallen gaat het om E Assessments. De kandidaat hoeft hiervoor dus niet naar locatie te komen. U kunt mailen naar info@testgroup.eu voor meer informatie.

Over TestGroup Consulting

TestGroup Consulting is een uitgever van online assessment instrumenten en psychologische testen. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van de laatste online technieken en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van online assesments. TestGroup Consulting is een organisatie met een vernieuwende blik op de toepassing van psychometrie en assessmenttechnieken binnen HRM. Het biedt professionele ondersteuning bij het ontwikkelen en selecteren van mensen in organisaties. De hoogwaardige Bridge assessment instrumenten zijn het fundament van de diensten van TestGroup Consulting. Voor meer informatie kunt u kijken op www.testgroup.eu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*