Werving en selectie: Werkzoekenden willen geen geplande carrière

Mensen die werk zoeken willen steeds minder een uitgewerkte loopbaan, ze willen het liefst andere contract vormen en profileren zichzelf via social media. Het liefst nemen we zelf de verantwoordelijkheid van onze eigen carrière. Door deze ontwikkeling benaderen werving en selectie bureaus talenten anders.

In de praktijk richten werving en selectiebureaus zich nogal op het verzamelen van cv’s. Het volgen van kandidaten en kijken naar vaardigheden blijven hierbij achter. Het kijken naar een cv kost een bureau veel meer tijd en is een vak apart. Sommige bureaus werken met een handvol recruiters die tienduizenden cv’s moeten bekijken, in dit geval is het dan een zware job om al die mensen te volgen.

Werving en selectiebureaus zijn zeker handig als mensen opzoek zijn naar een interimmanagement, marketing en sales talenten etc.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*