30 Vlaardingse kunstenaars bundelen krachten in tentoonstelling ‘Samen Sterk’

Dertig Vlaardingse kunstenaars bundelen hun krachten binnen de door stichting Mareado georganiseerde tentoonstelling ‘Samen Sterk’ in ‘Hollandia Galerie’ in de Vrije Academie. Een uniek tentoonstellingsproject samengesteld door gastcurator Ron Weijers, waarbinnen op basis van hun individuele artistieke uitingen van het deelnemende Vlaardingse kunstenaars potentieel een omvangrijk collectief panoramisch totaalbeeld zal worden getoond.

Jaarlijks organiseert stichting Mareado in Vlaardingen deze Decembertentoonstelling in ‘Hollandia Galerie’, teneinde aan het publiek een overzicht te presenteren van het werk der Vlaardingse kunstenaars. In vervolg op de succesvolle 2010 decembertentoonstelling met gastcurator Bert van Meggelen, heeft het bestuur van stichting Mareado voor de editie 2011 beeldend kunstenaar Ron Weijers als gastcurator uitgenodigd.

Voor de Decembertentoonstelling 2011, heeft de gastcurator als thema een tentoonstellingsconcept onder de titel ‘Samen Sterk’ ontwikkeld. Vanuit dit thema gaat hij ervan uit een collectief krachtveld te hebben gecreëerd, opgebouwd vanuit de individuele bouwstenen van het culturele potentieel van Vlaardingen om dat ‘krachtveld’ in vervolg te delen met het publiek binnen de decembertentoonstelling ‘Samen Sterk’.

Het bestuur van stichting Mareado, gastcurator Ron Weijers en de deelnemende kunstenaars Marjanne Alderliesten, Rinke Baaima, Arno Bauman, Annette Braad, Beaty Czetö, Robert Daalmeijer, Elly Dijkshoorn, Esther van Duffelen, Cees Eijkelenboom, Fijkje Fontijne-Langejan, Sander Groen, Bikkel, Rolf Hoekstra, Eric Hulsman, Dick Kats, Anneke Klein, Fredriek van der Klugt, Liesbeth de Kruijf, John Laurens, Monique Laurens-Brevé, Marianne van der Lecq, Celieke van der Linden, Magriet Mostert, Bert Otto, Piet Rook, Arie Wapenaar, Frans de Winter en Liao Zhanhong, nodigen u bij deze graag uit voor de opening van de decembertentoonstelling ‘Samen Sterk’ op vrijdag 25 november aanstaande om 20.00 uur in Hollandia Galerie in de Vrije Academie, Oosthavenkade 42, 3134 NW Vlaardingen.

De officiële opening van de tentoonstelling zal verricht worden door de heer Jan Robberegt, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Vlaardingen.

De muzikale omlijsting van de opening zal verzorgd worden door Het Brabantse duo ‘Tuff Enuff’ met Ad Dijkers op mondharmonica en zang en Marcel van der Linden op zang en gitaar.

In kader van de ‘Samen Sterk’ tentoonstelling zal de Gastcurator tevens een Curatorlezing verzorgen in de Vrije Academie op donderdag 8 december om 20.00 uur.
In het licht van de huidige landelijke situatie rondom de subsidiëring van de kunst- en cultuursector en de gevolgen daarvan op de beroepspraktijk van de kunstenaar in het bijzonder geeft de gastcurator vanuit zijn visie en ervaring binnen het veld van cultureel ondernemerschap een aanzet met deze lezing tot anders zien, denken en dialoog.

De tentoonstelling is open voor het publiek van vrijdag 25 november t/m vrijdag 16 december tijdens de openingsuren van de Vrije Academie, adres: Oosthavenkade 42, 3134 NW Vlaardingen. Telefoon: 434 86 85

Wij verwelkomen u graag tijdens de bovenstaande activiteiten van stichting Mareado.

Kees van der Windt, voorzitter Mareado

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van: Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en Hollandia Galerie

Noot voor de redactie
Opname van dit persbericht binnen de media stelt de organisatie ter stimulering van het kunst- en cultuurklimaat binnen Vlaardingen zeer op prijs.

Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met de gastcurator,
Ron Weijers, te bereiken via telefoon: 06 – 12 18 41 20 of per e-mail: artifacts@ronweijers.com

Stichting Mareado, postbus 4234, 3131 KE Vlaardingen – e-mail: info@mareado.nl – www.mareado.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*