De beleving van een kunstwerk

Een kunstwerk komt slechts tot zijn recht als het ook op de juiste manier wordt gepresenteerd. De beleving van de ruimte komt heel goed tot uitdrukking door de manier waarop men de kunstwerken of schilderijen ophangt. Men kan daarbij aan verschillende aspecten denken.
Men kan tegenwoordig steeds meer schilderijen online bekijken. Maar de beleving is van persoon tot persoon verschillend of anders, dan wanneer men het in het echt bekijkt. Een belangrijk aspect is om het hart van het kunstwerk op ooghoogte op te hangen.

Men kan ook de volgende truc toepassen, door namelijk in een relatief kleine ruimte een groot kunstwerk te plaatsen. De ruimte wordt hierdoor gevoelsmatig vergroot. Wat ook werkt om een effect van hoogte te creëren is om kleinere kunstwerken in de hoogte op te hangen. Voor een klein kunstwerk is het belangrijk te zorgen dat de directe omgeving een goede samenhang heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*