De Limousin; een Franse regio met vele gezichten

, , ,

Limoges, 22 november 2011 – Veel Nederlanders stappen jaarlijks in de auto voor een vakantie in Frankrijk. De drukte op ‘Route du Soleil’ en ‘Zwarte Zaterdag’ getuigen van de populariteit die het vakantieland geniet. Toch is de Franse Limousin een regio die nog niet bij alle Nederlandse Frankrijkliefhebbers bekend is. En dat terwijl de streek met haar vele gezichten de perfecte bestemming is voor jong en oud; voor ieder wat wils.

Op weg naar het zonnige zuiden rijden duizenden Nederlanders jaarlijks door de Franse Limousin. Bij een stop-over in de regio, zijn de meesten blij verrast over wat de Limousin te bieden heeft. De streek heeft vele gezichten en is tegelijkertijd op en top Frans; de departementen Creuse, Haute-Vienne en Corrèze kennen een rijke Franse geschiedenis, een heerlijke keuken, pure producten en mooie natuurgebieden geschikt voor tal van activiteiten.

De eerste gedachte die bij de meeste vakantiegangers opkomt bij ‘de Limousin’ is natuur en veel groen. „Dat klopt ook, maar er is meer”, aldus Mélanie Mons Cluzeau van het Comité Régional du Tourisme du Limousin (CRT). „Van slapen in Roulottes (‘Pipo de Clown-wagens’) tot logeren in prachtige châteaus waar je    s’ avonds aanschuift voor een heerlijk diner. Van mountainbiken, paardrijden, golfen en kanoën tot shoppen in Limoges en cultuursnuiven in één van de vele stadjes en musea”.

Ieder zijn eigen ervaring
De Limousin is een veelzijdige vakantiebestemming waardoor iedere Limousin-ervaring anders is. Zo kwam de CRT Limousin op het idee om vakantiegangers te vragen naar hun mooiste, leukste of meest indrukwekkende ervaring. Op de website delen zij hun favoriete foto, video of verhaal waarmee ze zelfs kans maken op een ‘Limited Edition Limousin bicyclette’. „De inzendingen zijn tot nu toe allemaal anders”, vertelt Mons Cluzeau. „We hopen dat de gedeelde ervaringen andere vakantiegangers inspireren om de Limousin ook te komen ontdekken”. De actie loopt t/m 30 november en is te vinden op de Nederlandse versie van de website www.tourismelimousin.com/nl.

Over de Limousin
De Franse streek de Limousin, gelegen tussen Parijs en de Dordogne, is een paradijs voor natuurliefhebbers. De regionale natuurparken Périgord-Limousin en Millevaches, het meer van Vassivière en de Dordognevallei bieden de perfecte omgeving voor een wandeling en een tocht per fiets of te paard. De heuvelachtige Limousin, bekend van haar hoofd- en porseleinstad Limoges, de roodbruine Limousin koeien en de plaatsen Brive-de-la-Gaillarde, Guéret, Tulle en Oradour, is verdeeld in drie departementen met ieder hun eigen karakteristieke dorpjes en bezienswaardigheden; Creuse, Corrèze en Haute-Vienne. De ligging van de Limousin, op ongeveer 8,5 uur van Utrecht, maakt het een perfecte en welkome tussenstop op doorreis naar Zuid-Frankrijk of Spanje.

Volg de Limousin ook op Twitter en Facebook.

###

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie over de Limousin kunt u contact opnemen met:
BuroSix Communications
Eline Jansen / Marloes Braber
T: 0182 – 39 44 55
E: team@burosix.nl
W: www.burosix.nl / www.tourismelimousin.com/nl

Twitter www.twitter.com/Limousin_NL
Facebook www.facebook.com/tourismelimousin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*