Doe-het-zelf webshops steeds meer in trek

, ,

Doe-het-zelf webshops steeds meer in trek
Winkeltje.nl lanceert kant-en-klare webshop software

2 november 2011

Steeds meer webwinkels in Nederland zijn gebouwd met kant-en-klare webwinkel software. Volgens schattingen is meer dan de helft van de webshops in Nederland een ‘doe-het-zelf-webshop’; een volledig werkende webshop die de ondernemer zelf kan vullen met producten. Winkeltje.nl speelt op deze groeiende vraag in met haar nieuwe kant-en-klare webshop software, dat vandaag werd gelanceerd.

Met de webshop software van Winkeltje is het voor ondernemers heel eenvoudig om zelf een webwinkel te beginnen. Zonder hoge investeringen of lange ontwikkeltrajecten kunnen zij een webshop opzetten die volledig aan hun wensen voldoet. Winkeltje.nl: ‘Vooral MKB-bedrijven en start-ups hebben vaak niet de technische kennis om een webshop zelf te bouwen, maar ook niet de middelen om een duur bureau in te schakelen. Winkeltje biedt een compleet werkende webshop, inclusief kassa en facturatie. Dankzij de ruime keuze aan templates en designs, heeft de webwinkel bovendien het gewenste uiterlijk.’

Samenwerking tussen webshops en partners
Naast het uiterlijk en de eenvoud is ook over de betaling en verzending van producten nagedacht. Zo kunnen de nieuwe eigenaren advertentietegoed krijgen van Google en Marktplaats en ondersteunt Winkeltje veilige betaalmethoden, zoals iDEAL en PayPal. Winkeltje.nl: ‘Waar wij vooral erg blij mee zijn is de samenwerking met CheapCargo. CheapCargo wil de verzending van de producten regelen, zodat onze klanten gemakkelijk en goedkoop hun bestellingen naar de klant kunnen opsturen.’

Zoekmachine vriendelijke webshops
Met de groeiende concurrentie in webshops, wordt de vindbaarheid van webwinkels in zoekmachines zoals Google steeds belangrijker. Om ondernemers hierbij te ondersteunen, zijn de webshops van Winkeltje.nl geoptimaliseerd voor zoekmachines. Hierdoor komen de producten uit de webshop sneller omhoog in de resultaten van een zoekmachine en kan de eigenaar zelf de instellingen voor zoekmachines beheren.

Groeiend aantal webshops
Mede dankzij de grote stijging van online aankopen, groeit het aantal webshops in Nederland. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel kent Nederland nu ruim vijfentwintigduizend webwinkels. Jaarlijks komen daar ongeveer 6.500 webwinkels bij.

Vragen over dit persbericht?
Neem contact op met Winkeltje.nl:

Petra van Dreumel
Winkeltje.nl
Petra@winkeltje.nl
0243505915
www.winkeltje.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*