Eenvoudig en snel elektronisch factureren

Tegenwoordig is het in de bedrijfsadministratie niet langer nodig facturen in hard kopie vorm te produceren of te bewaren. Door elektronisch factureren kan het printen van facturen tot het verleden behoren. Rekeningen welke slechts in hard kopie vorm bestaan zijn ook geen probleem. Deze rekeningen kunnen worden ingescanned en opgeslagen worden, waardoor eigenlijk voor honderd procent overgegaan kan worden tot digitaal factureren.

Men moet wel rekening houden met het feit dat elektronische facturen welke zijn opgeslagen binnen redelijke termijn beschikbaar moet kunnen worden gesteld. Dit met het oog op een belasting inspectie. In het verleden was het nog expliciet nodig in de administratie bij te houden dat een elektronische factuur is aanvaard door de afnemer. Dit hoeft echter niet langer te geschieden, echter moet de afnemer de elektronische facturen wel accepteren. Indien de betaling geschied zonder commentaar, kan worden uitgegaan dat de elektronische factuur is aanvaard. De versoepeling geldt echter nog niet voor grensoverschrijdende facturen. Nederland loopt met de versoepelde regels vooruit op mogelijke regels welke gelden voor de gehele Europese Unie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*