Energieprijzen vergelijken

Sinds de energiemarkt is opgesplitst (liberalisering) is het mogelijk om te veranderen van energieleverancier. Voorheen was men afhankelijk van de traditionele energieleveranciers zoals EssentNuonEneco of Delta. Waar u woonde was bepalend voor welke energieleverancier u energie kon leveren. Het kon dan zomaar zijn dat u in een bepaalde regio bij een andere energieleverancier veel meer moest betalen voor stroom en gas, dan wanneer u woonachtig was in een regio waar een goedkope energieleverancier verantwoordelijk was voor de levering van stroom en gas. Gelukkig mag u nu wel zelf bepalen welke energieleverancier u kiest.

Nieuwe spelers op de energiemarkt
Sinds de opsplitsing van de energiemarkt zijn er ook veel nieuwe energieleveranciers bijgekomen. Voorheen hadden we alleen te maken met een paar grote energieleveranciers.  Te noemen Essent, Nuon, Eneco of Delta. In de afgelopen 10 jaar zijn er meer dan 20 energieleveranciers bijgekomen die allemaal energie leveren tegen (veel) lagere energieprijzen. Nieuwe spelers op de energiemarkt zijn o.a. Greenchoice, Oxxio, Nederlandse energie maatschappij, Energiedirect, Dong en Eon. Er zijn nog meer energieleveranciers op de energiemarkt gekomen. De volledige lijst van energieleveranciers kunt u terug vinden op Energieprijzen-vergelijken.nl.

Het doel van de geliberaliseerde energiemarkt
Natuurlijk is de opsplitsing van de energiemarkt er niet voor niets gekomen. De bedoeling is dat er meer concurrentie gaat komen op de energiemarkt zodat energieleveranciers min of meer verplicht zijn om de energieprijzen zo laag mogelijk te houden tegen de best mogelijke service. Maar wie is nu de goedkoopste energieleverancier. Om een goede energievergelijking te maken van de energieprijzen kunt u terecht op verschillende verschillende energievergelijkers. U vindt hier een volledig overzicht van alle energievergelijkers.

Energieprijzen vergelijken
Bent u van plan om u te oriënteren op de energiemarkt. Dan kunt u eens een kijkje nemen op de website Energieprijzen-vergelijken.nl. Op deze website kunt u onafhankelijk  energieprijzen vergelijken. U kunt de prijzen van energie vergelijken op basis van door uzelf aan te vinken aspecten zoals Groene energie, Grijze energie, Vaste of variabele energieprijzen, Soort energiecontract en meer aspecten die van belang zijn bij het kiezen van de goedkoopste energieleverancier.

Online switchen van energieleverancier
Naast energieprijzen vergelijken is het mogelijk om via de website online te switchen van energieleverancier waarbij het oude energiecontract automatisch voor u wordt opgezegd. U hoeft na uw aanvraag letterlijk niets meer te doen. Op basis van een gemiddeld energieverbruik is het mogelijk om meer dan 500 euro per jaar te besparen.

Vraag en antwoord
Hebt u vragen mbt  energieprijzen vergelijken en overstappen van energieleverancier? Ook dan bent u bij Energieprijzen-vergelijken.nl op het juiste adres. Achter de website staat een degelijk team voor u klaar die u graag helpt met al uw vragen en opmerkingen. Ga naar het contactformulier voor het stellen van uw vragen en het voorleggen van uw opmerkingen.