Externe incasso bureau geniet populariteit

Uit onderzoek blijkt dat extern incassoburo een begrip wordt wanneer het komt tot het innen van een achterstallige vordering. Het blijkt onder meer dat meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van de diensten van een extern incasso bureau. Het blijkt dat de prijs en succesratio doorslaggevend zijn voor Nederlandse bedrijven om het debiteurenbeheer uit te besteden aan een extern incasso bureau.

Het onderzoek concentreerde zich op trends en ontwikkelingen van bedrijfsbetalingen en zakelijke incasso’s. Hiervoor werden meer dan 1700 bedrijven over heel Europa geënquêteerd. Dwars door negen Europese landen werd het onderzoek verricht.

Het bleek dat vijfenzeventig procent van alle binnenlandse achterstallige vorderingen een achterstand hadden van minder dan 60 dagen. Voor 7 procent bleek de vordering meer dan 90 dagen laat te zijn. Bij de buitenlandse vorderingen zijn deze percentages een stukje hoger, ongeveer 28 procent om 10 procent respectievelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*