Gratis hiv test op 1 December

Op donderdag 1 december is het internationale Aids dag. Op deze dag zullen heel wat ziekenhuizen in Nederland hun deuren speciaal voor het publiek openen om hen te informeren over hiv en alles eromheen. Mensen die geïnteresseerd zijn in een hiv test, kunnen gratis een hiv sneltest laten doen.

Op deze dag wordt alle informatie omtrent hiv door samenwerking van de ziekenhuizen met de plaatselijke GGD, hiv verenigingen, teams van de hiv poli etc. tot stand gebracht. Op deze dag worden er op het terrein van diverse ziekenhuizen een hiv markt gehouden, waar er spullen verkocht zullen worden, de opbrengst hiervan gaat naar het Aidsfonds.

Informatie omtrent hiv is heel belangrijk, want mensen met hiv worden nog heel vaak geconfronteerd met vooroordelen rondom deze ziekte. Bij een ziekenhuis is men behalve een hiv test, ook terecht voor een cholesterol test, daarnaast kan men de psa waarde laten testen voor symptomen prostaatkanker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*