Hoge ontslagvergoeding voor matig functionerende werknemer

Werknemers die vanwege slecht functioneren ontslagen worden ontvangen gemiddeld een hogere ontslagvergoeding dan, werknemers die om bedrijfseconomische redenen ontslagen worden.

Een ontslagorganisatie heeft bij honderden behandelde ontslagdossiers de ontslagreden en wat de ontslagvergoeding van de werknemer was onderzocht. Na het onderzoek bleek dat mensen die slecht functioneerden op de werkvloer een hogere ontslagvergoeding genoten dan werknemers die om andere redenen ontslagen werden.

Als het om ontslag gaat wordt de hoogte van de ontslagvergoeding meestal bepaald door de kantonrechterformule. Hierbij zijn de reden van ontslag, de leeftijd van de werknemer, de bruto loon, duur van dienstverband zeer belangrijke zaken. De uitkomst van de formule geeft dan een indicatie van de ontslagvergoeding. Soms kan er sprake zijn van een uitzondering, als de werkgever bijvoorbeeld kan aantonen dat er weinig geld is voor een ontslagvergoeding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*