ICS International winaar MVO-award DordtDuurzaam

Dordrecht 4 november 2011. Koffiebranderij ICS International wint de eerste MVO-award van de gemeente Dordrecht. De MVO-award is een prijs voor de onderneming die succes heeft door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en die een inspiratiebron is voor anderen. De award die dit jaar voor het eerst wordt toegekend, werd 3 november uitgereikt tijdens de landelijke Fairtrade week.

Rob Koller – Managing Director: “Koffie is hot, niet alleen om smaak en beleving, maar ook gezien vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Met onze koffiebrandersvereniging is een intentieverklaring opgesteld om in het jaar 2015  ¾ van alle koffie in Nederland uit 100% duurzame koffie te laten bestaan. Dit is uniek in de wereld en laat zien dat veel partners in de koffie keten hun verantwoordelijkheid durven te nemen en zo hopelijk een voorbeeld functie kunnen zijn voor andere bedrijven en bedrijfstakken. Het winnen van deze MVO-award zou dit proces van verduurzamen wel eens kunnen versnellen.”

Uit het juryrapport
“De jury constateert dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de genen van ICS International zit. Het leveren van duurzame koffie, thee en chocolade is hun bestaansrecht, maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf steekt ook de nek uit als het gaat om het verduurzamen van de eigen omgeving – gebruik van restwarmte- en werkt inventief aan het hergebruik van restproducten – koffieresidu als voedingsbodem voor de teelt van oesterzwammen.”

Over de MVO-award
De MVO-award is in het leven geroepen door Fairtrade Gemeente Dordrecht. De MVO-award is voor ondernemingen die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn en een voorbeeld zijn voor anderen. De jury heeft de opdracht gekregen om uit 12 bedrijven er drie te selecteren. Deze drie zijn gepresenteerd op de website van dordtduurzaam, waar het publiek de prijswinnaar heeft gekozen. De MVO-award voor ondernemers in Dordrecht is voor het eerst uitgereikt tijdens de landelijke Fairtrade week die plaatsvindt van 27 oktober t/m 6 november. Het kunstwerk is gemaakt door de Dordtse kunstenares Gerreke van Veen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*