Kerstartikelen op basisscholen langer gebruikt

,

Basisscholen maken langer gebruik van kerstartikelen dan bedrijven. Dit blijkt uit recent onderzoek. In het algemeen komt dat doordat scholen een lager budget voor kerstartikelen hebben. Het onderzoek heeft niet meegenomen dat op basisscholen vaak gebruik wordt gemaakt van door kinderen geknutselde kerstartikelen. Deze gaan in het algemeen voor de kerstvakantie mee naar huis en worden het jaar erop door de volgende klas weer gemaakt. Gekochte kerstartikelen, voor zover aanwezig, gaan echter erg lang mee op basisscholen. Vaak wordt hier bijvoorbeeld een centrale ruimte mee versiert, terwijl de klassen gebruik maken van het knutselwerk van kinderen.

Kerstartikelen in bedrijven effectief

Op middelbare scholen komt de strategie van het gebruiken van de knutselwerkjes vrijwel niet voor. Toch hergebruiken ook deze scholen de kerstartikelen gemiddeld vaker. Dit is voornamelijk om bedgettaire redenen. Scholen zijn in het algemeen meer huiverig om geld uit te geven. Meestal hebben ondernemers meer durf om geld uit te geven zolang zij verwachten er resultaat uit te halen. En vaak werkt dat ook, ook met kerstartikelen. Dit omdat kerstartikelen de sfeer in het bedrijf verbeteren. Dit komt de productiviteit ten goede, doordat de sleur van het jaar zo beter doorbroken wordt. Dit gebeurt natuurlijk ook tijdens de zomer, maar eens per half jaar versterkt dat gevoel. Daarom valt kerst ideaal om met kerstartikelen een tweede doorbreking te creeëren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*