Look good, feel better

Op 22 november vond in het Franciscus Ziekenhuis de eerste workshop Look Good….Feel Better plaats. Tijdens de workshop krijgen patiënten met kanker tips en adviezen over de verzorging van de huid en make-up. Speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en haarwerkers (kappers) helpen de deelnemers bij huidverzorging, make-up, een haarwerk of alternatieven.

De deelnemers gaan vervolgens zelf aan de slag. Na afloop van de workshop krijgen ze een samengesteld “productentasje” en een “stap voor stap instructieboekje” mee naar huis. Een van de deelnemers zei na afloop: “Ik vond het een leuke workshop. Het is vooral fijn want je bent even geen patiënt. Bij deze workshop gaat het niet om de zware kant van de ziekte maar gaat het meer om een ontspannen moment waarop je tips krijgt voor je uiterlijk.”

Waarom de workshop?
Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook het uiterlijk van mensen behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld: “Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?” “Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?” “Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?” Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom wordt de workshop Look Good…Feel Better in het ziekenhuis georganiseerd.

Voor wie?
De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. Voor beiden zijn de verzorging van gezicht, lichaam, handen en nagels belangrijk. Het make-upgedeelte is een keuzeonderdeel dat vooral voor vrouwen is bedoeld. Veel mensen die aan een workshop hebben deelgenomen zeggen hier veel aan gehad te hebben: “Niet alleen aan de praktische tips, maar naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, gebeurt er ook iets positiefs. Dat doet je goed”. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden voor volgende workshops kunnen zich aanmelden via het Franciscus Ziekenhuis en vragen naar de oncologieverpleegkundige.

De workshop is georganiseerd door De Stichting Look Good….Feel Better. Voor meer informatie over de Stichting kunt u kijken op de website: www.lookgoodfeelbetter.nl.

De workshops worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma inzetten en dankzij de bijdrage van de ‘Stichting Vrienden van het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*