MAMA START BEDRIJF OM VERLOREN GELOPEN KINDEREN TE HELPEN

, , , , ,

Me FinderDeze zomer liep het dochtertje van Evi Verschueren (Loenhout) verloren. Na het voorval besloot ze om oplossingen te zoeken voor kindjes die verloren lopen. Ze verdeelt sinds enkele weken een speelse polsband met telefoonnummers erin. Via haar website toont ze ouders hoe ze hun kinderen kunnen aanleren wat ze moeten doen als ze verloren lopen.

 Evi Verschueren, mama van twee dochters, ontdekte in Engeland de Me Finder, een speelse digitale polsband voor kinderen die tot vijf (mobiele) nummers kan bevatten. Het toestelletje toont het nummer waar het kind op dat moment bij is. Tegelijk kunnen de kinderen met de knopjes spelen. De polsband is een idee van de Engelse Claire Bardner, zelf moeder van drie kinderen. “Ik vind het een geweldige uitvinding. Toen ik ze op het spoor kwam, besloot ik meteen om een zaak te starten om ze met zoveel mogelijk ouders te kunnen delen”, aldus Evi Verschueren.

 Leren hulp vragen

 Evi Verschueren leert via haar website hoe kinderen de polsband kunnen gebruiken. “Het toon-en-vertel-principe is een begrip in Engeland en Amerika. Het principe leert kinderen om hulp te vragen wanneer ze verloren lopen. Ze tonen hun polsband aan een betrouwbare volwassene — ook die leren ze herkennen — en vertellen die persoon vervolgens om het nummer op het scherm te bellen. Ook het blijf-waar-je-bent-principe leg ik op m’n website uit: kinderen mogen met niemand meegaan en moeten uit de buurt van auto’s blijven. Bij nagenoeg alle ontvoeringen is immers een auto betrokken”, aldus Evi Verschueren. Het principe is eveneens afkomstig van de Engelse Claire Bardner.

 Spelenderwijs voorbereiden

 Evi Verschueren vindt dat ouders hun kinderen moeten voorbereiden op netelige situaties. “Wanneer ze het toon-en-vertel-principe en het blijf-waar-je-bent-principe vaak oefenen met hun kinderen, worden de principes een vanzelfsprekendheid. Ze kunnen er een spelletje van maken om betrouwbare personen te zoeken en te kiezen wanneer ze op pad zijn: “Naar wie zou je nu gaan, mocht je verloren lopen?” Om ouders te helpen om met hun kinderen over veiligheid te spreken,Toon & Vertel ontwikkelde Evi Verschueren twee kleine figuurtjes. “Net zoals vele kinderen, lopen Ava & Elvis wel eens verloren. Ze leren de kinderen om voorbereid te zijn wanneer ze zelf in die situatie terechtkomen. Het moet dan paniek vermijden en de kinderen zelfvertrouwen geven”, besluit Evi Verschueren.

 Voor meer informatie kunt u terecht bij Evi Verschueren, tel: +32(0)473910450, info@mefinder.be. Ook op de website www.mefinder.be vindt u meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*