Meer starters in de bouw

Barneveld – “Het aantal zelfstandigen zonder personeel in de bouw is in de eerste 9 maanden van dit jaar explosief gestegen.’ Volgens de Kamer van Koophandel en het VLOK startte tot en met september ruim 10.000 ondernemers voor zichzelf in de bouw.

Volgens Bouwend Nederland is de toename te verklaren door het slechte economische klimaat in de bouw. Ook hebben veel bouwbedrijven een deel van hun vakmensen op straat gezet. Deze vakmensen zijn veelal voor zichzelf begonnen als ZZP’er of franchisenemer. De franchiseformule van De Klussenier volgt deze ontwikkeling op de voet en merkt dat ook in de dagelijkse contacten met vakmensen die zich oriënteren op de arbeidsmarkt.

 

Ontwikkelingen in de bouw

De voortdurende recessie speelt nog steeds parten in de bouwbranche. Faillissementen en gedwongen ontslagen zijn nog steeds orde van de dag. Zelfs de grootste bedrijven dunnen hun personeelsbestand uit of gaan reorganiseren. Iemand met 2 rechterhanden en allround vakmanschap ziet zichzelf dan terug op de bank. Zelf ondernemen met ondersteuning van het merk De Klussenier is een mooi alternatief gebleken. Doordat nieuwbouw achter blijft en onderhoud en renovatie toeneemt voor bestaande bouw, zorgt dat voor werk.

Werkloosheid als ‘eyeopener’

Je eigen bedrijf starten in de bouw valt nog niet mee. Bij het zelfstandig ondernemen komt van alles kijken. De franchise formule om een eigen (ver)bouwbedrijf te starten kan daarom passend zijn voor degenen die vakman zijn en/of een brede bouw gerelateerde achtergrond hebben.

Franchise

Veel startende ondernemers verkijken zich op het ondernemerschap. De Klussenier biedt steun bij de start van een eigen bouw- en verbouwbedrijf. De franchiseorganisatie bestaat uit meer dan 200 veelzijdige vakmannen die beschikbaar zijn voor alle verbouwingen in en rondom het huis. Deze helpt hen onder andere bij zaken zoals bedrijfsvoering, marketing, administratie en meer.

Kijk voor meer informatie op www.eigenbedrijf.klussenier.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*